29. september 2012

Mailprogram til børn

"Jeg kommer lige om lidt, jeg skal lige sende denne her mail" - Bjørn 4,5 år
Jeg ville ikke lige ha gættet det, men Bjørn på 4,5 år er blevet helt vild med at sende emails.
Via den gratis app Maily sender han små mails til mormor, farmor og andre vi kender.

Forside
Min inbox
Bjørns inbox
Når man skal bruge Maily første gang, logger den voksne først ind via parent dashboard tilknytter en rigtig email-adresse, et kodeord, en parent code og tilføjer nogle kontakter ved at skrive deres email, navn og billede ind.

Herefter kan man fra appens forsiden vælge at komme til Barnets inbox, den voksnes inbox eller parent dashboard.

I dashboardet kan man tilføje og redigere barnets kontakter se de emails der er blevet sendt til/fra barnet og redigere indstillingerne.

I indstillinger (settings) kan man vælge om man vil skulle godkende alle mails inden ens barn for dem, blot have en kopi af de mails barnet får eller ikke vil have noget.

Hvis jeg går ind i min inbox, kan jeg se de mailys mig og Bjørn har sendt til hinanden og jeg kan lave nye mailys til ham.

Her til højre kan i se en længere mailkorrespondance mellem Bjørn og Farmor

Når Bjørn går ind i sin inbox, kan han se sine forskellige kontakter og de mailys han har fået fra dem og han skal lave nye mailys.

Når man laver mailys i appen kan man tegne, vælge baggrunde, insætte billeder og klistermærker - og med den nyest opdatering også skrive tekst.
Ny tom maily

Tastaturet






























Når mailyen er færdig trykker man på den lille kuvert, vælger hvem den skal sendes til og så futter ens maily over skærmen og hen til kontakten.

Når man tilføjer en kontakt modtager personen en (normal) email, hvor der står at de inviteres til at få mails fra dig. Kontaktpersonen skal herefter gå til Mailys hjemmeside via et link og oprette sig som bruger (= vælge et kodeord).















For fremtiden vil kontaktpersonen får tilsendt en email med besked, når barnet sender en maily til dem. Herefter logger personen ind på Maily's hjemmeside og svarer ved at vælge et af mulige prefabrikerede billeder (der bliver til små tegnefilm når barnet åbner dem) og evt tilføjer noget tekst.

Hvis kontaktpersonen har iPad, kan han/hun også hente Maily appen og så svare derfra.

Her er en video fra udvikleren:
 

Som sagt er Bjørn blevet rigtig glad for at tegne og sende mails til hele familien. Han glæder sig til at tjekke sin mail og husker hvad folk har tegnet og skrevet til ham. På sigt tænker jeg at det også bliver godt for ham, at have noget reelt for ham at bruge sine nylærte evner, når han begynder kan kunne læse og skrive selv.

Ikke mindst, er Maily lavet i det sødeste design, små glade kuverter og klare men rolige farver - og fik jeg sagt appen er gratis!?




Der fines en app, som minder om Maily. Den hedder FamJam og her kan familier/venner også maile tekst/tegning/billeder til hinanden i en lukket kreds. Den er også gratis i AppStore, men er meget mere rodet i udseende og slet ikke ligeså sød og fin som Maily. Hvis jeg havde flere og større børn, kan det dog godt være at jeg ville vælge denne app i stedet.
 
 
 

27. september 2012

Vi lærer ting af Angry Birds

I tråd med indlæggene: "Bidt af en gal Ninjago" og "Noget lærerigt ud af noget intetsigende" kommer her et indlæg om hvordan vi bruger app spillet AngryBirds.

Mange kender AngryBirds fra Rovio. Appen var en af de første rigtig store apps - de fleste iPhones og iPad har nok haft en eller anden udgave af AngryBirds indstalleret. Personligt har jeg altid være mere til Plants vs. Zombies, men kender mange både børn og voksne der har været afhængige af AngryBirds.

Til dem der har levet under en digital sten så gælder spillet om at: med slangebøsse affyre et antal fugle med forskellige evner mod nogle onde grønne grise (der har stjålet fuglenes æg) og det de forsøger at gemme sig bag.

Appen findes i flere forskellige udgaver nogle gratis nogle betalte og tit med muligheder for IAP (InAppPurchase) og både iOS, Android og PC version. Den vi spiller mest er deres AngryBirds Space HD udgave, for planeter og rummet gør alt sejere (ligesom robotter, politimænd og pirater).


Ud over at appen jo rent faktisk lærer børnene en masse omkring årsag-virknings forhold og strategisk planlægning (= når jeg gør X sker Y. Hvis jeg gerne vil have at der sker noget andet end Y, hvordan skal jeg så ændre X), kan de også lære meget af de forskellige samtaler man har og kan have udfra og rundt om appen.


Tal om det
Tit sidder han selv og spiller, men jeg vælger også tit at sætte mig sammen med ham så vi spiller sammen og især kommunikerer med hinanden.
Jeg får Bjørn til at tale en masse og forklare overraskende komplekse ting ved bare at spørge til spillet:
  • Hvad handler det om? 
  • Hvad skal man her?
  • Hvad gør den der fugl? 
  • Hvordan kan man klare det her?
    ....og lignende
Denne type spørgsmål virker endnu bedre når det er fx farmor og morfar der spørger, da de rent faktisk ikke har en ide om hvad i al verden det går ud på og derfor stiller nogle endnu bedre spørgsmål end jeg nogensinde vil kunne finde på!

Man kan også stille spørgsmål der breder sig ud fra selve spillet:
  • Hvad er det, som du synes er sjovt ved spillet?
  • Hvorfor er det mon fugle?
  • Hvorfor tror du grisene har stjålet æggene?
  • Hvorfor tror du der er lige de her reklamer?
    ... osv...
Bjørn får brugt en masse sprog og sat en masse ord på hans tanker når jeg beder ham om at forklare hans stategi inden an affyrer hver fugl:
  • Hvilken fugl kommer nu? 
  • Hvad er den god til?
  • Hvor vil du ramme med den?
  • Hvorfor det?
  • Hvorfor ikke dér istedet?
  • Hvordan skal dens flyvebane være for at ramme der?
  • Hvordan opnår du den bane?
  • Hvad sker der så når du rammer?
  • Hvad er næste skridt?
Udover selv AngryBirds appen har vi også en såkaldt "Walkthrough" app, det er en snyde app, der fortæller dig hvordan du bedst klarer banen, hvor du skal skyde hvordan, hvis du skal klare banen.
Den kan være rar at have, hvis man er stuck på en bane eller et level, men vi bruger den også i sig selv. Det er nemlig krævende for Bjørn, at finde den bane han har problemer med, kigge på instruktionen, forstå hvad der er det vigtige, dele det op i elementer, huske elementerne og derefter gå tilbage til AngryBirds og rent faktisk gennemføre planen. Undervejs taler vi selvfølgelig om det hele ;-)

Andre muligheder med spillet
Hvis man har et barn, der øver sig i at sige bestemte lyde, kan man spille med at barnet skal sige lyden mens fuglen flyver. Man kan også aftale at barnet skal siger lyden når man spænder slangebøssen, når man fyrer fuglen af, når fuglen flyver, når fuglen rammer eller at hver fugl har sin lyd.

Vi bruger også appen (og alt mulig andet) til at øve bogstavernes navne og lyde. I videoen herunder er det Walkthrough appen som Bjørn staver, tæller og regner sig igennem. Dette kom sig egentlig af at han fra et andet rum råbte til mig: "hvad betyder O - A - N - G - E - R - Z - O - N - E?" og det ku jeg sgu ikke lige svare på uden at komme og kigge.


Fordi appen har været så populær kan man efterhånden få uanede mængder af merchandise, både direkte hos udvikleren og via div butikker.

I Bjørn's børnehaven har de fx et fysisk spil med AngryBirds, det er oplagt at bruge spillet til at arbejde med forholdsord, samtidig med at børnene er motorisk aktive. Spillet findes også en udendørs udgave, men hvis det virkelig skal være sjovt kan man lave det selv - se videoen her!

Du kan måske, ved at tilføje lidt AngryBirds tema til diverse materialer, også få dit barn til at lave en aktivitet han/hun ellers ikke ville, blive ved i længere tid eller bare synes at det er sjovere at lave aktiviteten. Hvis du vil lave dine egne materialer med fuglene og grisene fra angry birds er GoogleImages din ven.

 

Og hvis i godt kan lide AngryBirds, så se folk der går kreativt amok med AngryBirds fastelavn/halloween kostumer her eller se alle billederne her af folk der laver (bento) madpakker der ligner AngryBirds. En lille rød fugl ud af en Babybel ost,  tænker jeg at man da godt ku finde ud af at kreere. Via Pinterest har jeg også fundet flere gode AngryBirds ideer som den vildest AngryFødselsdagsFest, AngryNeglelak og hæklede Birds.

26. september 2012

Dækkservietter

Jeg har aldrig været vild med dækkeservietter til voksne, synes bare de er til besvær.
Til børn synes jeg anderledes. Dækkeservietter er lettere at gøre rene (de der 6 gange om dagen) end bordet, hvis det går helt galt kan man smide dem ud og så kan de (hvis de er gode) underholde og stimulere barnets udvikling, mens man lige får det sidste på bordet.
Bjørn's alfabet dækkeserviet

Bjørn har haft en alfabet dækkeserviet i lang tid efter den fik han en ToyStory. Begge har han kunne sidde og kigge på mange gange og der er ligesom altid noget af samtale om, hvis man skulle mangle det (hvilket også kan være rart, hvis man vil lede samtalen væk fra en frikadelle der ikke vil



For et stykke tid siden købte jeg nogle dækkeservietter med indbyggede plastlommer fra Tiger butikken (hvor man rigtig tit kan finde sjove ting). Dækkeservietten er 28*44cm, de 4 små vinduer er 10*15cm. Planen er at jeg vil lave nogle små kort med forskellige ting som optager Bjørn i øjeblikket eller som han er ved at lære fx:
  • Bogstaver og tal
  • Ord og regnestykker
  • Små med labyrinter
  • Snakke billeder
Jeg skal lige finde ud af det endelige design, men jeg planlægger også at lave kort med billeder der stiller åbne spørgsmål som:
  • Hvordan kom du i børnehave/arbejde idag?
  • Har i været udenfor i børnehaven/på arbejdet i dag?
  • Hvem har du leget med
  • Sig en god ting en dårlig ting om idag
  • Hvad spise du til frokost, var det godt?
  • Hvad glæder du dig til imorgen
  • Hvad har du lært idag?
Spørgsmålene vil forhåbentlig sætte gang i lidt samtalen om den forgangne dag, når vi sidder og spiser aftensmad.



Den næste dækkeserviet vi ønsker os i øjeblikket, er denne her med et europakort på. Så kan vi tale navne på lande og byer, farver og former på flag, fortælle historier om de forskellige lande, tale om sproget og om hvem der har været i de forskellige steder.
Hos ABCleg kan man få mange forskellige lærerige dækkeservietter fx med alfabetet, tal 1-10, mylder- og tælle/mylderbillede, klokken og engelske ord.

24. september 2012

Tips fra en flerbørnsmor

Ja ok så! Jeg må jo nok indrømme, at det er sket, at jeg har set nye forældre eller et-barns-familier og deres udfordringer med håndtering af baby, familielivet eller alle de satans børneprodukter - og fneset en lille smule inden i.

Kun det allerkærligste fnis, af alle de fnis der findes. Og jo i virkelighed mere et fnis af fortids-mig-selv end af dem. Da det sjove jo er, at blive mindet om hvor overdreven, overtænkende, bekymret, fokuseret og overvældet man bare bliver af sit barn og alle de tanker der følger med.

For at vi ikke alle sammen skal opfinde den dybe tallerken, har jeg her samlet en masse små åndssvage tips i indlægget her, som hver for sig får vores børneliv til at køre bare en my mere smooth. Helt nede på dagligdagsniveau.

Det store grundlæggende tip til at få mere tid/plads/overskud/fokus i hverdagen, er jo nok det evigt svære; prioriter og simplificer dit liv. Og hvis du er til den lidt mere højtflyvende generel inspiration, vil jeg klart anbefale mit citat-indlæg - lige her. Dette indlæg er en anderledes håndgribelig samling af hverdags tips. Til at oveleve hverdagen med børn.


Du kan også følge med på mit Pinterest board "Tips fra en flerbørnsmor" (HER), hvor jeg vil tilføje yderligere løbende.

Der er ingen af de enkelte tips der løser noget på det store plan, men de er stadig små overkommelige ændring jeg oplever til sammen gør en forskel - og dermed min hverdag nemmere. Mange bække små osv...

Forberedelse



Nøglen til det meste er... forberedelse. Også når det gælder madlavning. Det tidspunkt hvor der skal laves aftensmad er tit det tidspunkt man har allerdårligts tid til at lave netop aftensmad. Hvilket nemt kan resultere i take-out, som er alt for dyrt i længden for os. Derfor har jeg haft god succes med at rykke noget af forberedelsen til et andet tidspunkt. Hvis jeg fx arbejder hjemme vejer jeg alle ingredienser af, skralder og hakker de ingredienser der skal det og lægger det klar i skåle i den rækkefølge de skal bruges. Afhængig af ingredienserne kan dette gøres flere dag i forvejen. Det er lidt ligesom bakke-op systemet som man bruger i professionelle køkkener og som jeg første gang læste om i forhold til private hjem HER.

Børnefødder vokser hurtigt - vær beredt



Jeg kan ikke huske, hvor jeg så ideen med at lave en lille papir-kopi af dine børns fødder, som du altid kan have med i din pung eller taske. Sådan så når du pludselig står et eller andet sted og der er sko på tilbud, ved du med det samme om dine børn kan passe skoene.
Det ekstra smarte ved den lille aftegning af foden er, at du på den måde også kan tage højde for pasformen i forhold til ekstra brede/smalle fødder. Men husk at skrive både dato for målingen og længde i centimeter på også. Jeg bruger fodmåleren fra Growing Feet HER, til at måle hvor mange centimeter deres fødder er. Jeg lægger den ned i et chartek, for så er det nemmere at rykke foden rundt, hvis den ikke lige rammer hæle-stregen eller står skævt.

Sokker



For et stykke tid siden tog jeg endelig skridtet og smed alle min gamle slidte mystiske sokker, som tog en krig at parre, ud. I stedet har jeg købt en masse ens sokker (i socks and more), så vasketøjsorteringen nu tager væsentlig mindre tid. Jeg har stadig ikke taget skridtet fuldt ud. Så jeg har stadig også sokker i andre farver og andre tykkelser, men langt de fleste dage er det bare på med 2 sorte strømper - bum. Sortering af børnenes strømper kommer vi nemt i gennem ved... ikke at gøre det med mindre man lige tilfældigt ser 2 der passer sammen. Indtilvidere er alle 3 børn fuldstændig ligeglade med om deres strømper passer sammen.

Faste pladser



Slip for at lede efter ting og sager ved at give dem en fast plads. Hvor er nøglerne? De er på nøgleknagen lige inden for døren, for så skal vi ikke rende rundt og lede efter dem.
Legetøj ned i kasser - gerne med beskrivelse og tegning af hvad indholdet "bør være". Det gør det nemmere for alle at rydde op. Vi er rigtig glade for IKEAs trofast serie (HER) til alt legetøjet.
Vasketøj ned i kasser afhængig af hvordan det skal vaskes så man slipper for at sorterere det beskidte. Til vasketøj bruger vi IKEAs sortera (HER).

På samme måde har alle børnene deres eget skab til Det gør det nemmere både når vi skal have tøj på og når det skal lægges på plads når vi tøjet af. Hvor er mine sko? De er på din skohylde. Hvor er min jakke? Den er på din knage. Vi har haft kig på den der slags garderober som de har i institutioner, både nye og brugte, men endte med (ja du gættede det) IKEAs billy reoler (HER) med knager skruet på siderne og en 4-vejs-dreje-knape i bunden af en af hylderne.

På billederne herover kan du se den knage jeg har klistret på Franka's højstol (ja fra ikea), jeg elsker 3M Command produkterne til at hænge alt mellem himmel og jord op! Vi bruger knagen til at hænge hendes hagesmæk og klud, så man altid har den ved hånden når

Opbevar ting der hvor de skal bruges



Når ting har en fast plads er det vigtig at det er den rigtige. For eksempel hagesmæk-knagen og nøgleknagen fra herover, som kun virker hvis den er placeret lige ved døren, så man kan nå den med det samme når man har taget nøglerne ud af hoveddøre.

Få en rygsæk 



Jeg var virkelig imod at få en rygsæk i mange år, men det er altså bare meget nemmere når man har hænder og arme fri. Så jeg har simpelthen været så glad for min Fjällräven rygsæk. Jeg har MAXI udgaven, som er den største. Jeg brugte den som pusletaske da Franka var lille og nu bruger jeg den som arbejdstaske.

Brug hætte til opbevaring

Har du ofte liiige et eller andet i hånden som du ikke ved hvor du skal gøre af? Og hvem har ikke det? Så op i hætten på din jakke med det. Det er nemt at komme til, det er altid lige ved hånden, så længe det ikke er en bowlingkugle så mærker man det næste ikke og der kan være overraskende meget! Men husk at tømme den igen... Så sent som i dag fandt jeg en bat og en lille bøtte med nødder i min hætte, som jeg havde gået rundt med minimum hele dagen i går.

Pak i ikea

Hvad end vi skal i svømmehallen, i sommerhuset eller bare op med vasketøj bruger vi ikea-poser til at have vores ting i. De er billige, der kan være meget i, de er nemme at bære, de er super holdbare, de kan blive våde uden at tage skade. Men nu har det heller aldrig været en hemmelighed at jeg elsker ikea.

Farve koordiner børnenes ting



Det her tip har jeg selv fået af Pædagogmor, som også har 3 børn. Ideen er at sørge for sko, hatte, trøjer, tasker, håndklæder, badebukser osv... til hvert barn, i udgangspunktet har samme farve. Så det på den måde bliver super nemt for den voksne eller barnet at pakke deres ting sammen.

Spring frisøren over



Jeg klipper med jævne mellemrum mit eget hår, men skal det andet end lige over blir det altså meget bedre hos frisør. Tilgengæld er der ingen af børnene der nogensinde har været til frisør. Jeg har for længe siden købt en frisørsaks (man skal jo ikke gå ned på udstyr), som jeg bruger til at klippe Cleo og Franka. Mere eller mindre bare lige over pandehår og forskellige længder pager. Jeg gør det som regl mens de sidder i badekaret, så kommer der ikke så meget hår over det hele og de kan lige spules bagefter eller hvis de får hår i øjnene. Bjørn klipper jeg med saks og/eller maskine. Han blir klippet mens han spiller computer, for så sider han mest stille og vil faktisk rigtig gerne klippes.

Sådan får neglelakken tid til at tørre


Ja jeg har prøvet diverse særlige neglelakker, produkter man putter oven på osv.... Og flere af dem får da helt klart også neglelakken til at overflade tørre meget hurtigere. Tit oplever jeg bare at det SLET ikke er nok til at de er så tørre at jeg kan fortsætte med mit normale liv. Den ultimative prøve for at se om neglelakken virkelig var helt tør...: Prøv lige at giv et barn strømpebukser på!
Derfor tager jeg altid neglelak på i bilen inden jeg skal køre til/fra arbejde, så er der god tid til at tørre uden at 

Mad-bruttoliste



Efter nogle af vores venner introducerede os til konceptet har vi i perioder været rigtig glade for vores madbruttoliste, som simpelthen bare er en liste over retter som vi godt kan li. Ikke noget fancy, bare alle de hverdagsagtige retter, som man bare glemmer når man sidder og skal finde på aftensmad. Det sparer tænke tid og giver mere varieret aftensmad.

Hvad-skal-vi-lave-bruttoliste



Samme koncept som mad-bruttolisten herover. Bare med aktiviteter. Det er utroligt hvad man kan glemme. Listen er opdelt efter kategorier som; Udendørs legepladser, Indendørs legepladser, Noget med vand, Museer, Noget med dyr, Dyre steder (som i koster mange penge), Butikker, Personer man kan besøge, ting man kan lave derhjemme og Parker.

Få måltid leveret




Det er jo ikke raket videnskab, men det er altså en daglig hjælp at få ting leveret til døren. 3 dage om ugen får vi leveret en af årstidernes måltidskasser. Somregel kvik-kassen, men fornylig de nye lokal-kassen, verdens-kassen, kvik-kvik-kassen og mix-måltidskassen.

Få alt det andet leveret også




Jeg er vildt dårlig til at huske at lave og især holde en madplan, men hvis vi køber ind via fx Nemlig.com er man ligesom tvunget til at lægge lidt plan inden. På den måde sparer man ikke både tid på inkøb men også penge. For 2 år siden prøvede vi at lægge madplaner og holde os 100% til dem i 2 mrd og sparede ca 25% på vores madbudget. Hovedsagligt fordi vi ikke kom ud i desperat take-out - kun planlagt.

Her er endda et par gamle indlæg om hvordan leveret mad kan bruges sprogstimulerende: HER og HER.

Tebreve



I simplificeringens navn, er jeg, som du kan læse om i dette indlæg, holdt om med at bruge løs te, og i stedet gået over til tebreve. Du tænker måske "tebreve!?!?! de er sgu da ikke noget mirakel, dem bruger jeg da i forvejen". Men så tænk mere på det som konceptet af at kigge på alle de små daglige rutiner og vurder om der er noget der kan skrues ned for eller gøres nemmere. Mange bække små...

Visualiser



Det er noget jeg er rigtig stor fan af. Både for mig selv og til børnene. For at huske, overskue og
HER kan du se børnekalenderen for 2016 og snart lægger jeg 2017 udgaven ud til gratis download også. Hold øje med nyhedsbrevet - som du tilmelder dig HER.


Vi elsker biblioteket

 
Det gør vi virkelig! Vi elsker at gå på bibliotek, det er klart et af vores yndlings udflugssteder. Både "vores eget" bibliotek i Bragesgade på Nørrebro, men også gode biblioteker i nærheden (fx Blågårdsplads, Hovedbiblioteket, og det nye på Rentemestervej). Hvis vi er på ferie går vi også tit på biblioteket for at se hvordan det ser ud og hvad de har af sjove ting vores eget ikke har. Du kan altid finde et bibliotek nær dig ved at søge i venstre side under "Find Bibliotek" på bibliotek.dk.



Bøger rigtig gode til at formidle sprog til børn, her er nogle af grundene til at vi elsker at få vores bøger fra biblioteket:
  1. Bibliotekerne er gratis
  2. Du kan låne bøger om alt. Både for børn og voksne.
  3. Du kan låne meget andet end bøger.... Film, lydbøger, legetøj og udstyr.
  4. Der er computer og internetadgang for alle og du kan få hjælp, hvis du har problemer.
  5. Du kan bruge bibliotekets mange online ressourcer.
    Både fra computeren på biblioteket, men også fra din computer derhjemme.
  6. Din lokale bibliotekar kan præsentere dig for bøger du ikke kendte selv, men er lige den bog du står og har brug for. For det meste bliver hun/han endda glad og engageret, hvis du har brug for hjælpe til at finde ud af hvad du har brug for.
  7. Hvis du reserverer bøger igennem bibliotek.dk kan du mere eller mindre få alle bøger sendt til dit lokale bibliotek, selv mystiske tidsskrifter og bøger fra små universitets biblioteker.
  8. På biblioteket er der tit opslag, brochurer og anden information og arrangementer og tiltag i lokalområdet.
  9. På mange biblioteker er der kurser, foredrag, lektiehjælp m m du kan deltage i.
  10. Børnebibliotekerne har tit legeområde for børn, hvor der er tænkt på positiv stimulering af især børnenes fantasi og sprog.
  11. Du møder folk fra dit lokalområde, som du kender og folk fra dit lokalområde, som du kan lære at kende.
  12. Bibliotekerne har rolige hjørne hvor du kan læse en bog, dagens avis eller det seneste nummer af Cover-kids.
  13. Alt dette er som sagt, gratis!
 
 

Vores lokale bibliotek har en stor børneafdeling (se diverse billeder).
Afdelingen er fuld af bøger for små børn, større børn og store børn, både fiktion og fagbøger.




Der er også en masse legetøj til de mindre børn.
Små cykler, forskellige slags stole, barnevogn, biler og Alfons Åberg's helikoptor! Tidligere havde de også en stor model af Bamse's hus som man kunne lege i, samt både Bamse, Kylling og Ællinge bamser.

Der er computere, hvor børn kan skrive og spille. Og en særlig computer-opstilling til små børn, med en masse små lette lærings-spil. Bjørn synes den er super sjov, mor synes nu nok at grafikken lader meget at ønske ;-)

På væggene hænger der masser af farverige billeder. Blandt andet fra arrangementer i lokalområdet. Der bliver tit malet noget nyt på en søjle, sat nogle nye billeder op  eller rykket rundet på alle bogkasserne. Så biblioteket føles tit nyt og spændende. Biblotikarerne har en hylde hvor de sætter nye børnebøger og bøger med et specielt fokus. På den måde opdager man tit en ny bog, man ellers aldrig havde set. Biblioteket er intimt og hyggeligt, men der er plads nok til at flere familier kan have deres barnevogne med ind uden der bliver trængsel. 
 
 

Der er også 2 store sofaer, en hyggelig lænestol og nogle Fatboy sækkestole, hvor forældre og børn kan flyde og læse bøger med hinanden. Tit sidder der også større børn og snakker eller laver opgaver ved det store mødebord i børneafdelingen.
 
 
 

Hvis vi skulle ønske os noget ud over alt dette ville det være nogle bedre toiletter med ordentlig pusleplads (og nogle endnu lavere bødetakster ;-).

Når vi låner bøger er det Bjørn selv der står for det. Han kører bordet ned til en højde der passer ham, scanner lånerkort, registrerer bøgerne og printer kvittering.





På den måde får han øvet sig i at genkende tekst, følge instruktion og samtidig giver det ham en god følelse af selvstændighed.

 
 


Bor du ved et særlig godt bibliotek eller har dit bibliotek noget i er rigtig glade for?
Så del det med andre i kommentarerne herunder