30. december 2016

Familiekalender og børnekalender 2017

SÅ er de klar!

Jeg ved der er en del der har ventet på at hente deres familie og børnekalendere for 2017.
Og nu lykkedes det mig at få lavt dem klar.


Næste år skal jeg nok forsøge at nå at få dem lavet klar lidt før (har jeg sagt det før?), for hvis jeg lagde den mængde tid, som det har taget mig at svare pr mail til alle dem der har skrevet for at høre hvornår 2017 kalenderne kom, sammen ville jeg nok ku ha nået at lave dem færdige i starten af november.

Der er 2 lærere, som har skrevet til mig at I godt kunne tænke jer at have næste års kalender allerede i sommerferien. Fordi I bruger dem til at planlægge jeres skoleår. Det synes jeg bare er en super ide. Så jeg lover at give den en skalle ;-)

Der er også kommet ønske ind om en familiekalender udgave med 7 kolonner. Og det forsøgte jeg i år, men det ville simpelthen ikke blive pænt/plads til at skrive noget i kolonnerne. Så med mindre der er mange flere der ønsker dette fremadrettet, tror jeg ikke det blir en version jeg laver.

Men som altid... Hvis du sidder med et ønske eller ide til næste års kalender så skriv en kommentar til mig herunder eller send mig en mail.

Hvis du er glad for min kalender, så må du meget gerne fortælle venner, bekendte, kollegaer eller underboen om den. For eksempel ved at dele indlægget her på facebook.

Du henter Min Kusine Maria's kalendere via min selz butik:

Familiekalender med 5 kolonner + en kolonne til mærkedag, fødselsdage eller aftensmadsplaner HER
http://selz.co/Ekds1Ha4M

Familiekalender med 6 kolonner + en kolonne til mærkedag, fødselsdage eller aftensmadsplaner HER

Børnekalender, hvor hver dag har en lille firkant, hvori man kan skrive eller tegne aktiviteter HER

Børnekalender, kort udgave med juni+juli+august til sommerferien (da disse måneder for mange børn kan være svære at overskue pga mindre naturlig struktur) HER.

Håber du får skrevet en  masse dejlige planer ind i din 2017 kalender.
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis der er noget du glæder dig særligt til i 2017.

Du kan læse mere om mine kalendere i indlæggene lige her.
http://selz.co/4JKBaEpNMhttp://selz.co/4JKBaEpNM

28. december 2016

Spaceteam - Ugens App

I juleferien har vi spillet en del Exploding Kittens kortspil, men der er også en app der fik godt gang i både de store og større - Spaceteam.

Appen er mest til voksne, men hvis der er store børn der er gode eller modige til engelsk, kan også være med.



Spillet er et såkaldt cooperative/samarbejdsspil, som kun kan spilles af flere deltagere (minimum 2, maximum 8), der hver har deres eget apparat med appen installeret på (smartphone eller tablet).
Alle spillere skal være på det samme wifi eller bluetooth signal.

Spaceteam er gratis og fås både til Android (HER) og iOS (HER), så alle om bordet kan være med.

I spillet er man et spaceteam, der skal holde et rumskib flyvende. Hver deltager har et lille stykke af rumskibets samlede instrumentbræt og et område øverst i skærmen, hvor der løbende (og med stigende fart) kommer forskellige instruktioner, som fx "tænd for aircondition" og "sænk landingsstel". Men.... og det er et stort men, for det er nu udfordringen kommer ind i spillet :-D

Alle instrumenterne på instrumentbrættet hedder nogle mærkelige, lange, tunge-brækker-lignende ord, som man nok ikke har hørt før. Og efterhånden som I kommer længere ud i rummet og spillet bliver sværere, så begynder nogle af instrumenterne at have symboler i stedet for ord, som du skal skal forklare hvordan ser ud i stedet for bare at læse op.

Related image

De instruktioner du får på din skærm, er for det meste til instrumenter der sidder på en af de andre deltageres instrumentbræt. Så du bliver nød til at råbe dine instruktioner til de andre deltagere og den deltager der har det instrument du har fået instruktionen kan udføre det der skal udføres. Samtidig med at du skal lytte efter om der er nogen der råber en instruktion til et af de instrumenter, som du har på dit instrumentbræt. Og jeg skriver 'råber', for det er simpelthen umuligt at lade vær med at stige i stemmestyrke efterhånden som desperationen stiger.

Hver instruktion kan kun ses i begrænset tid og du kan se hvor langt der er igen, men de andre kan ikke og mens I spiller falder rumskibet langsomt fra hinanden, så det bliver sværere at se hvad de forskellige instrumenter hedder. Husk at du kan sætte instrumenter der er faldt ned tilbage på plads og tørre slim væk fra skærmen - hvis du kan nå det. Og hold øje med ormehuller og astroiderne, hvor alle skal flippe eller ryste deres devices på én gang for at I kan komme forbi.

Aaaarh! men sjovt.

Se videoen herunder hvor der spilles SpaceTeam eller den mere officielle trailer for appen HER.



Der findes også en "English as a second language" (ESL) udgave både til iOS (HER) og Android (HER), hvor de ord man skal sige er nogle af de mest normale ord på engelsk, men brugt og sammensat noget atypisk. Så man hører sig selv råbe "stand back flower" og "turn little baby to 3""

Med denne udgave kan Bjørn der går i 3 klasse (men som har meget engelsk fra Mindcraft), godt lige være med. Så jeg tænker appen bestemt kan være relevant i mellem og udskolingens engelsk undervisning. Normalt er han ikke meget for at sige noget på engelsk, af frygt for at sige noget forkert, men her kan han slet ikke stoppe sig selv.

Se video med ESL udgaven herunder:


God fornøjelse.
Og se om du kan lade vær med at hæve stemmen - det er en udfordring!


25. december 2016

Fik du den julegave du ønskede dig?

I går var det juleaften og jeg ved ikke med jer, men jeg fik det jeg ønskede mig.
Jeg fik nemlig den fineste halskæde, som Bjørn havde lavet på hans design hold, men ikke ville sige hvem var til. Den var så til mig (, men jeg havde også meldt ud at jeg ville blive lidt misundelig på den person som fik den)!

Men til jer, der måske ikke fik lige den julegave du ønskede dig eller bare godt kunne ønske sig en ekstra julegave, har jeg lavet en giveaway med en super god præmie.

Nemlig et AppStore gavekort på 250 kr til vinderen.

Og ikke nok med det... Julen er jo en tid, hvor vi gerne vil dele hvad vi har og får med andre og derfor får vinderen ud over sit eget gavekort på 250 kr også 2 gavekort til AppStore på 50 kr til, ikke bare 1, men 2 venner, kollegaer, familiemedlemmer eller fremmede.

 
er den ikke fin :)
Du kan deltage i konkurrencen på Instagram ved 'like' og skrive en kommentar til et af konkurrencebillederne (HER), hvori du tagger de 2 personer, som du vil dele gaven præmien med.
Du kan også deltage via Facebook ved at 'synes godt om' og skrive en kommentar til et af konkurrencebillederne (HER), hvori du tagger de 2 personer, som du vil dele gaven præmien med.

Hvis du ikke vil tagge nogle venner, men stadig være med i konkurrencen. Kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev HER og være med i lodtrækningen om gavekortet på 250 kr, men så er der altså ingen ekstra gaver til vennerne (du skal skrive din email selvom du i forvejen er tilmeldt mit nyhedsbrev).

Du kan også gøre alle 3 ting, for at højne dine chancer.
Held og lykke til alle!

Jeg trækker vinderen d.2 januar 2017.
Vinderen får svar via det medie personen har deltaget på og skal efterfølgende sende mig mailadressen på de 3 Apple ID som skal indløse gavekortene inden 3 dage ellers bortfalder præmien.

Og sidder du nu og tænker, hvad i al verden skulle jeg dog købe med sådan et stort AppStore gavekort, så kan du jo tage et kig på de apps der gennem tiden har været 'Ugens app' (HER) eller mine lister med Anbefalede Apps (HER).
Eller følge med de næste par uger, hvor der kommer indlæg om den del nye apps til børn, familier, forældre, pædagoger, lærer og logopæder.


Skriv din bedste julegave i kommentarfeltet herunder :-)

18. december 2016

Ryd op og start forfra

Jeg ved ikke hvordan det er hjemme hos jer, men hjemme hos os er det en uendelig kamp imod legetøj, tøj, dimser og dutter der nærmest rejser ind i stuen fra børneværelserne. Nogle gange er det som om det som om vi er 2 mod 3. Men hov! det er vi jo.

tilfældig søndag

Og det er bare i stuen, på børneværelserne er det ofte som om børnene kan nå at rydde mere frem end vi kan nå at rydde op. Men hov! det kan de jo uden problemer.

Men mor kan altså også nogle ting når der skal ryddes op på værelset i en fart af den ene eller anden grund.

Når jeg rydder op plejer jeg at uddelegere et mindre område af gangen til de børn der er med i oprydningen. Når de er færdige med deres område, kommer de han til mig og får et nyt område. Nogle dage bytter vi også og så er det dem der bestemmer hvilke område hvem tager.

Og så sætter jeg mig ned på gulvet et eller andet sted og lægger alle de ting jeg kan nå på plads, hvis jeg ikke kan få dem på plads med det samme. Kaster jeg dem i den retning de ca skal og når jeg ikke kan nå flere ting, så rykker jeg videre.

I dag var der lige 15 min inden pizzaerne skulle ud af ovnen og pigernes værelse så ud som herover.
Se videoen herunder. Det er utrolig hvad man kan nå.


Videoen er optaget med vores iPad i timeshift mode.

Vi har før brugt funktionen til se vores solsikke komme tilbage fra helt udtørret tilstand og tegninger, men til dette formål kan det virkelig ses hvordan det føles.

Vi har nogle gange kørt med 15 minutters fælles oprydning. Hvor vi satte en alarm på telefonen eller brugte TimeTimer appen (39 kr til iPad) og så skulle alle rydde op i 15 min. Det er lige meget hvad der ryddes op. Alle skal bare rydde op og man må ikke blive fanget i en sortering eller vurdering eller polering af et eller andet. Der skal ryddes op!

Det er utrolig hvor meget man kan nå bare på 15 min!

Sæt i gang!
 
lk

11. december 2016

Min Kusine Maria læser en god bog - for dig

En dag for et stykke tid siden (tror faktisk at det var denne her dag), kom jeg til at tænke på, at det kunne være rart, hvis jeg havde noget stille og roligt, underholdende og sjovt, sprogligt og visuelt, indholdsrigt og "mor-godkendt", som jeg kunne sætte på hvis Cleo eller Franka skulle have et lille hvil. Måske endda noget som jeg kunne anbefale til andre også som alternativ til Netflix eller Ramasjang på iPad (selvom det sidste er et langt bedre end den første af de 2).

 
Derfor har jeg lavet et par videoer, hvor jeg læser nogle af vores bøger højt. Jeg har valgt bøger som jeg synes er gode til forskellige aldersgrupper og hvor der findes flere af samme forfatter, tegner eller serie. Så hvis der nu er noget man bliver vild med, kan man få fat i flere i boghandleren eller biblioteket.

Der er ikke tale om dialogisk læsning, som ellers er en super god, hyggelig og forholdsvis nem indgang til sprogstimulering. For der mangler jo det essentielle element i at skabe en dialog: barnets input.
Det er bare oplæsning i normalt tempo, hvilket dog i forhold til mange tegnefilm kan føles ganske langsomt. Jeg planlægger at lave nogle videoer med særlig langsom oplæsning til børn der har ekstra gavn af dette...

Jeg har som sagt bare taget et par bøger fra vores boghylde (se mere fra vores boghylde i indlægget HER). Det er blevet til klassikere som "Totte bager", ny-klassikere som "Poul og far har travlt", anderledes bøger som "Troldetårnet", interessante bøger som "Bogen om livet", skøre bøger som "Muldvarpen der ville vide...", bøger hvor der ikke sker så meget som "Vågn op Øffer" og hvor der sker en masse "Grøflen", bøger med rim du kender "Nede i fru Hansens kælder" og rim du ikke kender som "For trangt og for småt" og eg regner med at lave flere videoer løbende.

Herunder er et lille eksempel:


De første bøger har jeg samlet på 2 playlister på min YouTube kanal, som du finder lige her.
Lige nu er der:
  • Min Kusine Maria læser en god bog - for vuggestuebørn HER
 og

  • Min Kusine Maria læser en god bog - for børnehavebørn HER

Hvis du vil have besked når jeg laver nye videoer skal du abonnere på min YouTube kanal HER.


Håber I kan bruge det til noget ;-)

5. december 2016

Slip for at blive lokket af dine ulæste emails

Kender du det...

Hvis man først ser at der er en ulæst email, så kan man ikke lade vær med liiiige at se hvad det handler om.
Og hvis man først har set hvad der står, kan man ikke lade vær med liiiige at tænke lidt over hvad man vil svare eller gøre.
Og når man alligevel tænker på det, så kan man jo ligeså godt gå i gang med at svare eller ordne det.
Og pludselig laver man noget helt andet end man havde tænkt sig.

Hva, kende du det?
Måske er det bare mig, men for at undgå det har jeg slukket for notifikationer/meddelelse på min iPad.

Tilbage var problemet med Outlook på min PC.
Hver morgen jeg åbnede min Outlook for at gå i gang med dagens gerninger. Var det første jeg så de ulæste emails, som det var umuligt at holde sig fra, hvilket ofte resulterede i at jeg gik igang med at svare på disse, i stedet for at arbejde på det jeg ellers havde planlagt for dette tidsrum.

Men det sidste års tid har jeg også fundet en nem måde at dæmme lidt op for denne tendens.
Jeg har nemlig ændret mine Outlook indstillinger, så det første jeg ser når jeg åbner Outlook er min kalender og ikke min email inbox.
På denne måde forsøger jeg at tjekke og svare på mails når jeg har sat tid af til dette i min kalender og ikke når jeg egentlig havde tænkt mig at arbejde på andre opgaver.
Alt tager jo tid, også det man tror ingen tid tager.

Det er meget nemt.

  1. Åben din outlook (jeg har Outlook 2007)
  2. Klik på fanen 'funktioner'
  3. Vælg punktet 'indstillinger...'

  4. Et nyt vindue åbner sig
  5. Vælg fanen 'andet'
  6. Klik på 'avancerede indstillinger' under Email

  7. Klik på 'Gennemse'
  8. Vælg kalender i rækken af mulige mapper


     
  9. Tryk 'ok', 'ok' og 'ok
 Så skulle den være der :-)
Håber dette simple trick vil hjælpe dig som det har hjulpet mig.

30. november 2016

Klaske fluer

I kampen om at få diverse børn til at sige det jeg ønsker når jeg ønsker det eller motivere dem til at svare engageret på alle mine ofte mange træningsspørgsmål, lavede jeg på et tidspunkt en leg som jeg gerne vil dele med jer.


Som med det meste med børn, skal der faktisk ikke så meget til for at få dem med ombord.
På et tidspunkt havde jeg tegnet nogle insekter som jeg sammen med et barn, klaskede med nogle billige fluesmækkere jeg havde købt i Tiger.

Jeg brugte det blandt andet til lydskelne opgaver, hvor barnet skulle klaske/ikke klaske afhængig af hvad jeg sagde.


Fluesmækkerne fungerede rigtig godt for motivationen og er især gode til at få lidt mere bevægelse og krop med i nogle af mine ellers lidt stillesiddende aktiviteter. Derfor ville jeg gerne have en måde at bruge legen til flere forskellige typer træning og mål, på en nem måde.

Nu har jeg tegnet nogle små tykke fluer (med Sketch Club appen), som jeg har sat ind i et word-dokument og på den måde skabt en skabelon som kan bruges til nemt at lave fluer med forskellig tekst og/eller billeder på. Materialet kalder jeg jeg "Klaske fluer".

http://selz.co/NkbuPaPMf

Klaske fluer skabelonen kan fås lige HER via min Selz butik, til 15 danske kroner.

Det er forholdsvis simpelt;
Dokumentet åbnes i word, du indsættet den tekst og/eller de billeder du ønsker (ex mine lydsymboler som du finder via indlægget her), printer og klipper ud.
Her efter kan i bruge fluerne til at lege med og træne lige netop det du ønsker...

Jeg havde lavet en video, hvor vi først havde farvet fluerne og så skiftede til at sige hvilken farve flue de andre skulle klaske. Når jeg finder den må der lige komme en opdatering af dette indlæg :-)

Vi lavede også nogle med vores families navne på, så Cleo kan træne at læse dem som ordbilleder.

Men man kan også putte billeder af forskellige genstande og for eksempel skiftes til at beskrive en af genstandene uden at benævne det (= tale rundt om) indtil den anden kan gætte og klaske den rigtige.
Og husk du kan gøre præcis det samme med ex illustrationer af forskellige følelser eller havd som helst.

I videoen herunder kan du se hvordan du sætter din egen tekst og dine egne billeder ind:



God fornøjelse med Klaske fluer (hent det HER)!

Og kommenter gerne herunder hvad du har indsat på dine fluer.
Måske endda sende mig et lille billede via Instagram eller Facebook?

22. november 2016

Nyt legetøj til mor

Jeg har fået en ny gadget - yay!!!

En Apple pencil til min iPad pro - og den er simpelthen skøn.

Bjørns tegning

Du kan læse mere om apple pencil HER, hvis du ikke kender til den i forvejen. Men det er bare en "stylus" produceret af Appel, som man kan bruge til at tegne og skrive med på iPaddens touch-skærm, i stedet for sin finger.

Det er meget nemmere at styre pennen end fingeren. Så man kan tegne meget mere præcist. Derudover er der nogle funktioner med Apple pencil (afhængig af appen man bruger den sammen med), som gør det at det virker mere som når man tegner rigtigt i hånden på papir. Skærmens trykfølsomhed udnyttes, så man får forskellig farveintensitet afhængig af hvor hårdt man trykker og man kan vinkle den, så man tegner forskellige tykkelser.

Og det fungerer bare rigtig godt, parring, opladning, respons, præcision osv, så man får lyst til at sidde og tegne og lege.

Cleos tegning
Herover kan du se de 2 tegninger som Bjørn og Cleo lavede da de lige skulle prøve den for første gang. Jeg glæder mig til at få leget noget mere!

Men hvad skal jeg tegne?
Nogle forslag?Image result for apple pencil
Børnene har tegnet tegningerne herover med appen Tayasui Sketches Pro, som lige nu er ugens app i AppStore og derfor er gratis (normalpris 39 kr). Hvis du vil se lidt om hvordan denne app virker så er der en video HER.

Jeg synes den har et fint visuelt udtryk, samtidig med at den har mange muligheder for forskellige pensler og værktøjer

400x400bb
Tayasui
Sketch Club
mzl.dfkycfut.png
Paper 53

Andre af mine yndlings tegne apps er Sketch Club (25 kr) og Paper 53 (gratis).

Du kan se flere apps til kreative aktiviteter på min anbefalede app liste HER.


Nu skal jeg bare i gang med at finde en god Apple pencil holder - man skal jo ikke gå ned på udstyr :-P







20. oktober 2016

Hello...

...ween.

Ikke den højtid vi går allermest op i, det er da hyggeligt med lys og halløj, men ellers er Halloween mest bare lidt opvarmning til at det snart er jul for mig.

I indlægget HER kan du læse om nogle af de alternative helligdage, som jeg faktisk går mere op i :-)

Men vi har da snittet et græskar. Som dog allerede er begyndt at falde sammen fordi det er begyndt at mugne (er der nogen der har nogle gode råd til hvordan man forlænger holdbarheden? jeg tænker hårspray?), men det har jeg bestemt mig for bare passer til halloween-looket ;-)

Her er nogle billeder fra sidste års græskarmand, den ene side lavede vi traditionelt den anden side med det værste bogstav i vores navne. Endnu et bevis for at man kan drysse lidt fonologisk opmærksomhed over hvad som helst :-D


drabelige rester

Hvis du ellers mangler inspiration til jeres græskar, så kan jeg virkelig anbefale Pinterest. Jeg er foreksempel ret vild med det her og det her, men også teknikken med at bruge boremaskine (HER) er da en super ide. Det må blive næste år, eller hvis muggen på altanen blir for meget.

Her er et billede fra forleden, hvor vi afsluttede grill-sæsonnen med marshmellows på altanen.



Super hyggeligt!

18. oktober 2016

Noget jeg gerne vil vinde hos IKEA

Jeg har lige set en konkurrence for børn som jeg godt selv kunne tænke at vinde.


Kan du huske i gamle dage hvor hovedpræmien, når det rigtig skulle være vildt, var tøm-butikken typen. Jeg er næsten ligeglad hvilken butik det skulle være, det er stadig min drømmepræmie.

Men præmien i denne her konkurrence hos IKEA er godt der oppe af synes jeg. 

Man kan nemlig vinde sit helt eget sovedyr sat i produktion hos IKEA.

Konkurrencen er desværre kun for børn (og børnene må ikke få hjælp) og der er rimelig mange led før man kommer igennem og kan vinde, men en eller anden skal jo vinde...


For at deltage skal man først hente og printe et stykke særligt tegnepapir ud HER.
Så skal man tegne det sovedyr man ønsker sige. Og måske lige have i baghoved at tegningerne vurderes udfra kriterier omkring "nyhedsværdi, unikhed, kommercielt potentiale og muligheden for at bruge tegningen til fremstilling af et tøjdyr".
Til sidst afleveres det fysiske stykke papir i en postkasse i sin lokale IKEA.

For at vinde skal man så først blive udtrykket som en af (et udefineret antal) varehusfinalisterne, som går videre og får mulighed for at blive 1 af de 20 finalister der vælges for Danmark.
Disse danske repræsentanter går videre til den internationale konkurrence, hvor 20 tegninger fra alle de 42 deltagerlande konkurrerer om 10 internationale vinderpladser. 


Disse 10 vindere får lavet 1 sovedyr efter eget design og af disse 10 vælger IKEA et (ubekendt) antal, som de sætter til produktion.

Som sagt der er lagt til en præmien, men jeg gad sgu stadig godt vinde.
Du kan læse mere om konkurrencen HER

Men jeg skal i al fald igang med at overtale nogle børn :-D

8. oktober 2016

Nye hold
Mini-Efterårs-forløb

Denne årstid plejer at være lidt presset for os.

4/5 af os har fødselsdag forholdsvis tæt i oktober/november (og Cleo har som den sidste i december), overraskende store dele af resten af vores familie har også fødselsdag i denne periode og på arbejdet plejer der også at være travlt nu hvor sommerferien er veloverstået og arbejdsopgaverne har rullet godt ind.

http://www.minkusinemaria.dk/p/blog-page_17.html

MEN....
Jeg har alligevel fundet tid til et nyt forløb med sprogstimulerende bevægelseslege som holdundervisning for børn med forældre. Det bliver et mini-forløb, med 4 undervisningsgange, men jeg tænker at det på denne måde, faktisk er perfekt, hvis du sidder derude og er lidt i tvivl om det er noget for jer.

Vi starter søndag d.30/10. Tilmeldingen er først til mølle. Og holdene er små.
Så du skal nok ikke overveje det alt for længe, men med det samme gå over og læse mere holdene HER.

I forhold til sommerforløbet er der flere hold og alderssammensætningen på de forskellige hold er lidt anderledes. Så tag et kig! Måske passer efterårs-forløbet bedre til jer end sommerforløbet gjorde.
Og denne runde foregår også et andet sted. I nogle super cool lokaler hos Siam, tæt ved Nørrebrostation.

Jeg glæder mig til at høre fra jer og til at komme igang igen - for sommerforløbet var super sjovt!

Du kan altid se hvilke hold jer har kører i øjeblikket og hvad der er på vej på siden her.

Vi ses!


27. september 2016

Dragehop

Du har måske set mit materiale Monsterhop, hvor man hopper med monstre mens man siger lyde indtil monstrene når hen i vandet. Hvis ikke - så klik lige her!

Jeg har fornylig lavet et materiale der minder lidt om Monsterhop, til nogle piger der havde brug for en aktivitet, hvor de skulle gentage det samme ord flere på hinanden følgende gange. Det hedder Dragehop og du kan hente det gratis lige her.

Det gælder om at kommer i sikkerhed for dragerne henne på slottet. For at kunne hoppe over hver drage, skal man sige dragens trylleord. Et kort eller billede af det som skal trænes lægger man i tylleordsfeltet, ved den store drage.

Materialet er forholdsvis stort, da det er lavet til at bruge forskellige legetøjs figurer (disney prinsesser, bamser, dukker) til at hoppe med. Man klipper over ved den stiplede linie og lægge dem i forlængelse af hinanden og på den måde få en bare der er så lang som man har brug for. Og giver det antal gentagelser som man ønsker.

I videoen herunder kan du se Cleo der lige (tvinges) til at prøve spillet af inden jeg tager det med på arbejde - med en forhåndenværende pokemon.


Du kan hente dragehop lige her helt gratis :-)

24. september 2016

10 strategier til at få dit lille barn til at samarbejde

I dag vil jeg gerne dele et indlæg fra bloggen Planning with kids med jer.

Jeg læste det for efterhånden flere år siden, men jeg synes stadig, at Nicole simpelthen har skrevet en rigtig god liste med strategier du kan bruge til at få dit lille barn til at samarbejde med dig.

Indlægget hedder "10 strategies to gain co-operation from a toddler" og du kan se det lige her.



Lille Cleo

Herunder har jeg oversat overskrifterne for de 10 punkter. Måske bruger du nogle af dem i forvejen, måske ikke, men jeg synes helt sikkert at de er en godt startpunkt.


Hvad siger du til?
  1. Fjern fristelser
  2. Gentag
  3. Distraher 
  4. Visualiser og forklar
  5. Lyt
  6. Rutiner
  7. Vælg dine kampe
  8. Gør det sjovt
  9. Brug tid med barnet
  10. Valgmuligheder
Mange af strategierne er nogle vi bruger dagligt.
 
 

10. september 2016

Pokemon GO's opdelt efter fonemer

Ok, de sidste par indlæg har måske gået en lille bitte smule Pokemon GO crazy.
Men det har vi altså også været herhjemme.

Og jeg tænker vi nok ikke er de eneste børnefamilier der er hooked.

I mange børnefamilier, er der børn der går rundt og har svært ved udtale bestemte lyde.

Det er forskelligt hvilke fonemer og hvilke fonologiske processer de forskellige børn har, men der er nogle lyde der oftere volder vanskeligheder end andre.

Børn kan finde på at gøre de mærkeligste ting, men nogle af de fonemer jeg oftest oplever børn have vanskeligheder med er:
  • /k/ - som frontes så "kop" blir til "top", eller deaspireres så "kop" blir til "gop"
  • /g/ - som frontes så "gul" blir til "dul"
  • /s/ - som udelades eller stoppes så "sol" blir til "dol"
  • /ʁ/ - den måde R lyder når det står i starten af et ord, som udelades eller er erstattes med H, så "rød" blir til "hød"
  • /p/ - som deaspireres så "pige" blir til "bige"
  • /t/ - som deaspireres så "tisse" blir til "disse"
  • /l/ - som forvirres med N og/eller J, så "lys" blir til "nys" eller "jys"
Derfor har jeg samlet og sorteret alle de søde pokemons fra Pokemon GO spillet efter disse lyde.

Og du kan finde dem HER i min butik helt gratis

Nogle af pokemons'ne kræver en lidt "danskificeret udtale" hvilket mange børn nok vil have i forvejen.

God fornøjelse og pokejagt!

http://selz.co/Ny1g$WQcZ

http://selz.co/Ny1g$WQcZhttp://selz.co/Ny1g$WQcZ

2. september 2016

Mahjong - ugens app

Et rigtigt fint spil til tidspilde er det kinesiske spil Mahjong. Mahjong brikkerne er blevet brugt til spilde folks tid i flere hundrede år.

I klassisk Mahjong er der 4 spillere, der spiller mod hinanden, men Mahjong brikkerne kan også bruges til et enmandsspil, lidt ligesom at lægge kabale - Mahjong solitaire.

Spillet er meget simpelt det gælder om at finde 2 brikker der passer sammen / har samme symbol. Det som gør det svært er at symbolerne minder visuelt meget om hinanden, at der er mange brikker og at nogle brikker skjuler sig under hinanden.

Mahjong solitaire findes selvfølgelig også i masser af app udgaver.

Vi har DETTE Mahjong spil (Gratis), som indeholder 1000 levels (ja du læste rigtigt 1000 levels!), så det er ikke fordi man mangler levels. Men hvis man på et tidspunkt skulle løbe tør, har man sikkert glemt det hele og kan starte forfra eller bare hente nogle af Doralogic's andre mahjong apps som denne, denne, denne, denne, denne, denne eller denne.

 
 

28. august 2016

Skoleåret 16/17

Så er skoleåret i gang.
For nogle år siden betød dette faktum intet for mig, sådan overhoved. Jeg havde små børn og arbejde i det private, så ingen skolebørn eller faste ferieperioder. Men efterhånden har jeg fået et forhold til sommerferien og skoleåret ikke mindst. Så meget at jeg i maj måned godt kan finde på at sige "til næste år" om noget der skal ske i september.

Vores skoleår er startet godt. Bjørn har glædet sig til 3.kl hvor de skal have historie som nyt fag. De 2 små er glade i deres børnehave og vuggestue. Og jeg er fra dette skoleår gået ned i tid, hvilket vi alle sammen har glædet os til.

I første omgang skal jeg bruge den ekstra tid på at køre mindre i bil til og fra arbejde (så nu skal jeg finde et andet tidspunkt at høre alle de podcasts og speechpathology.com oplæg jeg har vænnet mig til at høre i bilen), hente børn i et roligere tempo (hvor man måske endda kan nå at stoppe på legepladsen på vej hjem), sidde ned på et tidspunkt for det ikke er for at spise (fornylig kom jeg til at tænke på jeg ikke kunne huske hvornår jeg sidst havde siddet ned hvis det ikke var for at spise eller arbejde ved en computer). Men på sigt håber jeg også at jeg får lidt mere tid til at blogge, lave materialer og holde oplæg m m... 

Så stay tuned...

Og husk at tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvis du ikke allerede er tilmeldt - lige her.

Til sidst en lille ting til alle jer der også arbejder med børn.
Se lige en cool lærer i videoen herunder.
I dette nye skoleår vil jeg være mere cool...

 

17. august 2016

Popsocket (inkl konkurrence)

Vi afventer koncentreret om den pokemon blev fanget eller ej!
OBS - jeg er stadig helt vild med selve min popsocket :-) Men det ser ud til at deres levering ikke er helt til at regne med mere :-(
så bestil evt fra amazon.co.uk

Noget der er praktisk og smart... Åh, det er nærmest ikke noget i verden jeg elsker mere (se fx lige min "thanks I needed that" pinterest board HER).

Fornylig opdagede jeg Popsockets, da en ven havde en på sin telefon.

Jeg bestilte straks en for at prøve dem af (ja det er måske det jeg elsker næst mest i verden; at prøve noget nyt) og jeg er blevet rigtig glad for den.
Så jeg er så glad for, at jeg har fået lov til at udlove hele 3 Popsockets i en giveaway her på bloggen.

En Popsocket er en lille rund dims du sætter bag på din telefon.

Den sidder (virkelig overraskende godt) fast med en slags klister-sugekop. Lidt ligesom de der uniset-ark man legede med i gamle dage, så man kan tage den af og på (og ikke mindst rykke den, hvis man ikke rammer det helt rigtige sted første gang eller bare vil prøve en anden position) og den ødelægger ikke telefonens bagside. 

Den runde dims har nærmest en lille bitte teleskopstang, så du kan hive ud i 2 forskellige dybder.  Og så kan den vinkles rundt i alle retninger og holde sin plads afhængig af vægten der er på.
Det er vist liiidt svært at forklare. Se heller videoen herunder:


Popsocket'en gør det nemmere at holde din telefon når du laver forskellige ting. Især større telefoner kan være lidt svære at holde samtidig med man fx sms, det hjælpe popsocket til, fordi man ikke behøver at kunne nå kanterne af telefonen for at kunne holde fast på den.

Jeg er mindre bange for at tabe min telefon og samtidig bruger jeg færre kræfter på holde telefonen. Især når man ofte laver andre ting mens man har sin telefon i hånden.

Den har også bare været super god når mig og Bjørn har spillet PokemonGo (se indlægget her). Når man skal gå langt behøver man jo ikke gå med næsen helt nede i telefonen - hvilket også kan være ganske farligt. Med Popsocket på min telefon, har det været meget nemmere at tage armen ned langs siden og gå med telefonen på hoved i hånden ned langs siden (se billederne af Bjørn herunder), da man nemt holder fast og ikke skal skifte håndstilling når man tager telefonen op igen. Dette er også smart fordi man så kan sætter spillet på 'Battery save', hvilket betyder at skærmen i sort (og sparer batteri), hvis man holder telefonen på hoved. Og mere batteri er noget man virkelig har brug for når man spiller PokmemonGo, det er nemlig en batterisluger af rang!


Når det er Bjørn, der går med telefonen, kan han også nemmere holde fast på den. Han har jo en lille hånd som faktisk har svært ved at holde godt fast på en så stor firkant og før havde han en tendens til også at holde for løst på den, så mor hele tiden skulle sige "pas nu på", "hold nu ordentligt fast" osv - hvilket er rimelig irriterende for begge parter. Det har vi helt klart skruet ned for nu og han har ikke tabt den.

Popsocket fungerer også som en lille bitte telefon stander. Afhængig af placeringen og antallet, se herunder.


Og høretelefonerne kan også godt sættes rundt om en enkelt popsocket, det er måske bare ikke super sundt for ledningen.

En anden godt ting er at der findes rigtig mange forskellige designs, så der burde være noget for alle. Se dem alle HER.

Som nogen ved, er jeg jo lidt en sucker for regnbuefaret (hvis du ikke kan vælge farve, så vælg dem alle), så derfor er mine yndlings nok:
Ceiling
Blue Nebula
Men jeg endte med at vælge et design der passede lidt bedre til min gule telefon.
Jeg var dog fristet af de mere neutrale herunder, som jeg også synes er rigtig fine.
Sort
Brushed Copper
Jeg har også købt en PopClip, som jeg bruger som holder til mobilen i bilen. Den fylder ikke særlig meget og pga selve Popsocketen kan jeg vinkle mobilen så den sidder godt når jeg fx bruger den med googlemaps som gps.
http://popsockets.dk/products/popclip


Lyder det som noget for dig?
De koster kun 99 kr og der er fri fragt hvis du køber for over 169 kr, hvis du bare må prøve en nu ligesom mig.

Men du har også mulighed for at vinde én valgfri Popsocket (skal dog være på lager ved afsendingstidspunktet). Du kan se alle de forskellige designs her.
Og du deltager via Rafflecopteren herunder senest søndag d.28/8-2016.

Husk jo flere lodder jo større chance!

Held og lykke

a Rafflecopter giveaway