24. april 2017

Billedlotteri med en 2 årig

Børn bliver bare sjovere og sjovere jo ældre de blir (er min erfaring her hvor jeg er nået til max 9 år ;-)).De forstår mere og mere, de kan være med til mere og mere og man lærer dem bedre og bedre at kende.
"They learn how to walk, and they learn how to talk and you want to be with them. And they turn out to be the most delightful people you will ever meet in your life"
- Bob i Lost in translation
Endelig er vi begyndt at kunne se (tegne-) film sammen med børnene, som os voksne rent faktisk også synes er underholdende. Og noget jeg er helt vild med er at spille spil og der er ikke noget bedre end at spille dem med the most delightful people I will ever met.

Hvornår begynder det?
Det begynder tidligt, før man tror det og nogle gange uden man opdager det.

Herunder er en lille video hvor mig og Franka sidder og spiller billedlotteri. Og måske har jeg en meget lav tærskel for sjov, men jeg synes det er rigtig sjovt spil.


Et lille mor-billedlotteri-tip (HER er nogle flere) er at samle lægge hver plade og de brikker der hører til pladen i en pose. Så er det meget nemmere at starte spillet op uden en masse ekstra brikker, som man ikke har nogen ejer og bare forvirrer.

Det var faktisk for at gøre dette at jeg to spillet frem den dag du ser herover, men så synes Franka at vi skulle lege med det, med det samme.

I mange af vores spil ligger nogle af brikkerne, kortene eller andre spil-elementer pakket i forskellige poser (gerne dem med zip-lock, thank you IKEA), så det er lettere at customize spillet. Fx:
  • De 5 bedste vendespils-stik, så jeg hurtigt kan lave et overskueligt spil med Franka. 
  • De lydrette kort i Hr. Skæg spillet, så spillet giver mening for Cleo der ikke er med på betingede udtaler og andre spidsfindigheder endnu. 
  • De monsterland monstre, som nogen synes er lidt for uhyggelige.
  • Sænkeslagskibbrikkerne i hver sin farve, så man hurtigt kan komme i gang med det sjove.


Under hashtagget #brætspiltilmorgenmad kan du på MinKusineMaria's Instagram se hvilke spil vi spiller mens vi spiser morgenmad på fridage.

Hvad er dit yndlingsspil til de små?