17. april 2011

Bare det var os

I Danmark er bøger noget af en investering. I US og England er det en helt anden snak. Her kan man få stor og små, tynde og tykke, lækre og simple børnebøger til 25-80kr.

Uanset hvor jeg er, er der 2 steder jeg altid forsøger at besøge.Supermarkeder og BOGHANDLERE!. I udenlandske boghandlere kan man altid finde noget, men ikke vidste fandtes i Danmark og somregel en hel del billigere (det samme gælder for nettet).
I London er flere af de kæmpe store lækre boghandlere nær Oxford Street desværre lukket, der er nærmest kun Waterstones tilbage. Så handlen er nok flyttet til nettet (ebay.co.uk & amazon.co.uk).

Jeg er lige kommet hjem fra Chicago. Billederne her er fra en tilfældig boghandler (jeg mener det var Borders)'s
hylde med materialer til "early learning", hylder og hylder fyldt med bøger, spil, flash-cards og opgavehæfter inddelt i aldersgrupper, emner og metoder.

Materialer der handler om farver, tal, matematik, begrebsindlæring, følelser, forholdsord og lignende fungerer jo på tværs af sprog i de fleste tilfælde. Mens ordforråd og udtale helst skal være på samme sprog som dit barn taler,
med mindre du vil lave så meget om at du ligeså godt kan lave materialet fra bunden selv.

Så prøv en boghandler næste gang du er i udlandet, specielt US og England!

Imellemtiden er der flere danske internetbutikker med gode materialer og spil på dansk (dog til en lidt anden pris) - mere om dem i et kommende indlæg.
Og masser af gode fysiske boghandlere (Børnenes boghandel, Boghandleren i den sorte diamant, Bog&Ide over hele landet, Illum, Magasin og Nørrebro's boghandel) med normale dansksprogede bøger, der fulde af historier og sproglige muligheder.