12. september 2011

Hot Dot's

Jeg har lige opdaget noget super smart, som jeg slet ikke vidste man kunne lave selv :)

Bjørn har i et stykke tid haft et spil med nogle forskellige plader, hvor man med en en elektronisk pen svarer på nogle simple spørgsmål (fx. "hvad bor i junglen?") ved at sætte pennen på en lille sort prik. Pennen fortæller selv om det er et korrekt eller forkert svar. Pladerne har grimme tegninger og frygtelige spørgsmål/svar, men har har været vild med at sidde med alene og lege.
Jeg har ingen ide om hvordan det fungerer, men det fungerer.

Det viser sig at samme system eksistere under navnet Hot Dots og at man købe en masse på en masse sproligt og læsetrænings orienterede spil/materialer der benytter teknikken.
Færdiglavede materialer til mindre børn laves hos Special-pædagogisk forlag eller ABCleg, og kan købes der. Lær med stil har materialer til store børn.


Husk at I kan vælge at købe materialer i udlandet hvis i vil arbejde med matematik, geometri, klokken eller fx engelsk som fremmesprog. Som med alt andet i verden hos Amazon eller fx her.

Her kan du se hvordan Hot Dots fungerer:
Det som virkelig smart er...
Det som virkelig smart er, at man kan købe pennen og prikkerne alene (eller her for 125kr samlet).
På den måde kan man super let lave sine egne materialer med opgaver som passer til sit barns behov, interesser eller niveau.


Jeg er helt sikker på at jeg skal til at lave nogle af mine egne hot dots kort, og de skal nok blive lagt ud her...

Her er lige en lille film, hvor Bjørn viser sit spil.