19. juni 2011

Lav dit eget Fiskespil/dam

Ligesom med så mange andre ting kan man også lave sit eget fiskespil.
Se mere om fiskespil her.

Det er endda tit sjovere (indsæt selv spydig kommentar om mommy-burger).

Man kan selvfølgelig lave det hele selv... dam, fiskestang og fisk. Jeg nøjes med at lave fiskene selv og bruger dam og fiskestang fra et spil vi har i forvejen.
Fiskene er lavet af papir eller pap og har en papir-clips sat på, så den magnetiske fiskestang kan fange dem.

Fiskene kan være "rigtige fisk" i forskellige farver, former, størrelse og med forskellige ansigtsudtryk. Når man fisker denne type fisk får man lejlighed til at tale om og øve disse begreber.

Fiskene kan også forestille andre ting. De kan fx bare være brikker i forskellige farver, med forskellige bogstaver/lyde eller med billeder/tegninger af ting som dit barn har brug for at øve udtale af.

Herunder prøver Bjørn et hurtigt hjemmelavet fiskespil. I spillet er der brikker til at stave SOL + en tegning af en sol. Jeg forsøger at benævne og få ham til at benævne alle bogstaverne. Jeg forsøger også at få ham til at sige den lyd som bogstavet siger og siger det selv så han får et korrekt eksempel på lyden. Bagefter sætter vi bogstaverne sammen og staver sol.
Han synes at det er en god leg og vil gerne ha jeg laver flere brikker :)


Det er en aktivitet i sig selv at lave brikkerne og her kan dit barn også sagtens være med. Undervejs taler og øver i begreber, lyde eller andet indhold på brikkerne ligeså meget som når i spiller!

Her har jeg grebet chancen så snart Bjørn har udtrykt interesse i at få flere brikker og han hjælper mig med at lave dem:


De brikker vi laver ender med at se sådan ud:

I kan også lave fisk/brikker af billeder af venner, familie, superhelte eller blomster.

Se mit indlæg om hvordan man spiller fiskespil - klik her.

God fornøjelse!