25. juli 2012

Pop Farm til /k/ og /g/

Update dec 2014: Pop-farm har i en længere periode ikke været til at købe i AppStore. Da spillet er blevet opkøbt at en større udvikler, som vil udvikle videre på det.

I forgårs faldt lige over en app, som I kan bruge til at lege lidt med de uvulære lukkelyde/klusiler K og G.

Det drejer sig om Pop Farm fra DevStormApps

Spillet er meget simpelt: Der falder en masse dyr ned fra oven, det gælder om at poppe så store grupper af dyr (3+) som man kan så hurtigt som muligt. Efterhånden som man klarer de forskellige levels skiftes dyrene lidt ud.
Spillet er i sig selv meget sjovt, men det er også oplagt til at øve sig lidt i lydene /k/ og /g/, hvis det tilfældigvis er nogle man (eller ens barn) har vanskeligheder med. Det er nemlig sådan at de første 3 dyr man skal poppe er henholdsvis:
  • Kylling
  • Ko
  • Gris
Samt en bonus Kløver.
Ved at ændre reglerne en smule kan man derfor let få sagt en masse K'er og G'er.
Man kan fx sige at hver gang man tapper på kyllingerne skal man sige "kylling" osv.
Eller man kan sige, at det er barnet der bestemmer hvad den voksne skal tappe, og derfor skal sige hvilket dyr den voksne skal poppe højt, "kylling!" osv.

Efter et par levels begynder dyrene at blive skiftet ud (men man kan også bare vælge at starte forfra, hvis man bare vil holde sig til Kylling, Ko og Gris) og man møder også:
  • Får (som man jo kan vælge at sige hedder Gustav, Gitte, Kamilla eller Krølle)
  • Kanin (der dog ligner en bjørn ret meget!?) 
Jeg håber i når at få fat i den mens den er gratis, da jeg ikke ved hvad normal prisen er og man kan se på udviklerens hjemmeside at de er ved at udvikle på appen og tilføjelser bliver gratis for dem der har appen i forvejen.
Update 30. juli 2012: Pop Farm's normalpris er 6 kr :) 
Update 13. aug 2012: Appen er er gratis denne uge!Se alle de apps MinKusineMaria anbefaler - klik her