6. juni 2013

Bitsboard update + PRO version

I mit indlæg om min absolutte yndlings læringsapp Bitsboard (se indlægget her) skrev jeg jo at der ofte kom opdateringer til den.
Det er netop kommet en version 7.1 med blandt andet følgende nyheder:

 • Multi-user - mulighed for at logge ind som forskellige brugere (eller gæst) med forskellige præferencer og indstillinger
 • Nyt Explore spil - hvor man ser alle kortene på en gang og så tapper på det kort man vil se stort. Meget brugbart
 • Rækkefølge af kort kan nu enten være A-Å eller tilfældig
 • Nye muligheder for at tilføje billeder fra andre eksterne kilder


En anden nyhed fra GrasshopperApps er at Bitsboard nu også kommer i en PRO version.
BitsboardPRO 7.1 kommer tilsyneladende til at koste ca 17 kr (en yderst rimelig pris), men lige nu (og jeg ved ikke hvor længe) er kan du hente den gratis som introduktions-tilbud.

I fremtiden kommer nye opdateringer først i BitsboardPRO, som også få nogle eksklusive features og ingen IAP (In-App-Purchase) som der snart kommer i gratis versionen af Bitsboard.

Så skynd dig ind og hente den!

Søg efter billeder til dine egne boards, mens du er i Bitsboard appen

I mit sidste indlæg om Bitsboard var der en feature, som jeg ikke omtalte. Det er muligheden for at søge og bruge et billede der i forvejen er lagt ind i Bitsboard af en anden bruger (dette bliver forhåbentligt udvidet til Googlesøgning i en kommende opdatering).
På den måde behøver du ikke først selv skaffe et billed af fx en ørn og gemme det i dit iPad galleri for at kunne lave et kort i Bitsboad med en ørn. Hvilket jo gør det noget nemmere at lave sine egne kort og boards.
Grunden til at jeg ikke skrev om det, var at jeg ikke kunne få det til at virke på dansk, men nu har jeg fundet en workaround :-)

Hvis du fx vil lave et kort til ordet stor (hvor der er billede af noget gult) går du ind så du kan tilføje et kort til det board du ønsker kortet skal være i (hvis du ikke ved hvordan du gør det, så se mit indlæg her).

 • Du starter med at skrive teksten.
  Her skriver du ordet på engelsk (fordi der ikke er så mange danske ord inde endnu) ex big i stedet for stor og trykker OK på dit tastatur. 
 • Når du har gjort det søger Bitsboard automatisk efter billeder der passer til ordet. 
 • Du vælger det billede der passer med dine ønsker, optager eventuel tilhørende lyd og tapper på teksten igen. 
 • I tekstfeltet skriver du nu ordet gul, men istedet for at trykke på OK tapper du blot uden for keyboardet, så keyboardet lukker ned.
  Hvis du trykker OK, vil Bitsboard nemlig gå igang med at lede efter og indsætte et billede der passer med dette ord (hvilket jo typisk vil være et engelsk ord der ikke passer med dine ønsker) og det duer jo ikke, men dette undgår du ved dette lille trick.

Efterhånden som der kommer flere ord ind på dansk i forskellige mennesker boards, ville denne workaroung blive mere og mere unødvendig. Så det er bare med at komme igang med at lave nogle boards :)
Husk at i meget gerne må dele navnet på de boards i laver i kommentarfeltet i indlægget her, så andre også kan søge på dem og få glæde af dem.

Engang imellem kan du også bruge din fantasi for at finde passende billeder. Hvis du fx skal bruge et billed af nogle vinger, kan det fx være en ide at søge på ordet bird, eagel eller flying..