6. juli 2014

Soppesøen i fælledparken

Sidste weekend var vi ude og plukke de lækreste økologiske jordbær (se indlægget her).

Denne weekend og igår, gik turen til allertiders vandlegeplads: Soppesøen i fælledparken.

Da jeg var lille var Soppesøen i Fælledparken et sted man tog på tur til med mit fritidshjem, hvis det var rigtig varmt. Jeg husker det som noget græs og en fordybning med vand i, sådan er det ikke mere.

Vi havde egentlig glemt at det fandtes indtil for et par år siden. Lige da vi havde genopdaget det lukkede det så i en periode, mens det blev renoveret.

I sensommeren 2013 genåbnede det med helt nyt bassin og omgivelser og nu er der tilføjet en masse forskellige mindre legelandskaber.
 
 
Der er små runde beton-øer der danner stier rundt i bassinet, 2 kæmpe vandkanoner som man kan skyde på hinanden (og uanende påklædte forældre), små plankehuse man kan krybe i skjul bag, lille vandløb ned af bakken, lytte poster, vandsøjler der starter og stopper når man mindst venter det, hamster hjul og en regnvejrsky der regner når man træder på de rigtige lysdioder.
Masser af sjov for børn i alle aldre.

Det bedste er at der er god plads til at sidde på tæpper hele vejen rundt om bassinet og legeredskaberne. Man sidder omkranset i hvad der føles et aflukket område, dannet af træer og buske. Med plads og luft nok til at man ikke føler sige indeklemt, og flere muligheder for skygge langs kanten.
 
 
 
 

Det er gratis at komme ind og der er åbent kl.9-17, alle ugens dage. Hvis man er heldig så har Kaffe-Kalle (eller en af de andre mobile kaffevogne) endda placeret sig lige i nærheden.

Soppebassinet blir fyldt med vand alle dage med blå himmel og forventet temperatur over 21 grader i juni+juli+august. Vandlegeredskaberne er aktiverede fra maj til september

Det kan godt være lidt svært at finde soppesøen fordi den ligger lidt gemt, men den ligger her, lige bag/efter skateparken hvis man kommer fra det store kryds Nørre Alle/Tagensvej af Edel Sauntes Alle.

Hvis du mangler lidt legeplads inspiration og bor i KøbenhavnsKommune, så husk Legepladskortet som findes her!