9. august 2015

De digitalt indfødte kommer!

Hvis du læse dette er du sandsyneligvis ikke digitalt indfødt.

Så se lige på billede her til højre.
Bjørn gør nemlig noget som du sandsyneligvis ikke gør.
Kan du gætte hvad det er?

Det er noget de digitalt indfødte gør uden at tænke over det og som du nok ville have svært ved uden en masse øvelse...

Han bruger begge hænder på én gang på iPadden.
Det er noget jeg efterhånden har lagt mærke til man ofte ser børn gøre, men nærmest aldrig ser voksne gøre.
Prøv selv at læg mærke til det.

Lidt i forlængelse af indlægget fra forleden "Er du klar til de nye generationer?" med nogle af de pussige tilgange og svar vi nok kommer til at høre fra de børn vi allesammen vil møde de næste par år, så hørte jeg forleden et super fint afsnit at Radio24syv's program Elektronista.

Afsnittet er en samtale med Søren Schultz Hansen udfra hans bog De digitalt indfødte på job.
Og de kommer ind på masser af ting, som ikke kun er relevante hvis du er arbejdsgiver eller leder for nogle fra denne digitalt indfødte generation (løst defineret er den første generation der aldrig har været uden internet dækning samt har været teenagere med mobil telefoner og sociale medier)

Hvorfor er en selvfølge ikke en selvfølge for denne generation? Hvorfor er de ikke til hive væk fra deres skærme? Har de bare mindre respekt for andre mennesker og deres tid? Er de mere uhøflige? Lever de i 2 verdener? Og hvilken verden er så den virkelige verden?

Og selvom citatet i starten af programmet vist ikke rigtig er noget Sokrates har sagt (se her), så er det stadig skønt i sin tidsløse måde at give nutidens voksne lidt perspektiv på deres irritation over nutidens unge:
»Vore dages ungdom elsker luksus. Den har dårlige manerer, foragter autoritet, har ingen respekt for ældre mennesker og snakker, når den skulle arbejde. De unge rejser sig ikke længere op, når ældre kommer ind i et værelse. Den modsiger sine forældre, skryder op i selskaber, sluger desserten ved spisebordet, lægger benene over kors og tyranniserer lærerne.« (Den græske filosof Sokrates 469-399 f.Kr.)
Hør programmet herunder og læg især mærke til sammenligningen med at prikke andre mennesker på skulderen, som jeg synes er rigtig god:


Og hvis du er til elektronik og børn, så hør også afsnitet om kodning for børn - lige her.

Se også mit indlæg "Lav selv spil apps", med et par forslag til apps der introducerer børn til kodning - lige her.