5. februar 2016

Hvad har du lavet på BitsBoard?

På 3 dage er der 3 personer der er kommet til mig med ca det samme ønske, så jeg tænker det er noget jeg hellere må lave :-D

https://goo.gl/cFXfS4

Efterhånden som vi er blevet flere danske brugere og især logopæder, der bruger BitsBoard appen, bliver det mere og mere relevant at kunne frem til de gode (gratis) materialer, som vi hver især laver på dansk.

Derfor har jeg nu oprettet et GoogleSheet (LIGE HER), som vi kan bruge til at:
  1. Få overblik over hvilke danske logopæder, sprogansvarlige, pædagoger, lærere og andre relevante der også bruger BitsBoard.
  2. Gøre det nemmere at finde hinandens danske boards. Med indhold der er målrettet generel eller specifikt sprogligstimulerende leg, intervention og anden aktivitet.

Det fungerer sådan her


Alle har adgang til GoogleSheetet.
GoogleSheets er Google's open source udgave af Excel og det fungerer meget på samme måde.

Alle kan lave en nu linje i arket, hvor de skrive information ind om et godt board i BitsBoard.

Det kan både være den person der har lavet boardet (ejeren) som tilføje boardet til listen, eller en hvilken som helst anden person der "bare" synes at boardet er rigtig godt og/eller brugbart.

Husk at:
  • Være præcis når du skriver dit username og boardet's navn - ellers vil andre ikke kunne finde det når de søger efter det.
  • Vælge det sproglige område, der passer bedst til dit board. Hvis det ikke findes i forvejen så lavet du bare et nyt. Men lad os forsøge at holde kategorierne lidt brede, så der ikke kommer alt for mange forskellige.
  • Hvis du kommer til at slette noget en anden har skrevet, så bliver det slettet helt - for alle.
    Så pas på med det...
Hvis du ser et board på listen som du har lavet, men som en anden har tilføjet med dit navn, så er du meget velkommen til at tilføje information til rækken.

Hvis du læser om et board du godt kunne tænke dit at hente. Så søger du blot i søgefeltet i BitsBoard's catalog på enten boardets titel eller på brugernavnet.

Søgefunktionen i BitsBoard er meget specifik.
Den søger på hele ord, tæller diverse tegn med som del af et ord og insisterer på at inkludere alt du skriver i søgefeltet.
Det betyder at hvis du ex vil finde min bruger og du ved jeg hedder Maria Christina Grundtvig. Så vil du få min bruger frem som søgeresultat, hvis du skriver: Maria, Maria Grundtvig, Maria Christina eller Grundtvig. Men hvis du skriver: Maria Chri og så stopper fordi du synes mit navn er for langt at skrive, så vil den lede efter en der hedder Maria Chri og det hedder jeg jo ikke og derfor vil den ikke finde mig.

Det samme gælder boards og når der bruges diverse tegn. Så hvis du fx vil finde mit board med konsonantklynger med j som hedder: C+/j/ - www.MinKusineMaria.dk, vil du kunne finde det, hvis du søger på C+/j/, men ikke hvis du søger på C+, Cj, C+j eller C+/j, da du så ikke har "hele ordet" med.

Alle mine boards har jeg puttet www.MinKusineMaria.dk i slutningen af titlen, så man også kan søge på www.MinKusineMaria.dk for at finde dem, men igen kommer mine boards altså ikke frem, hvis man kun søger på MinKusineMaria, da den skal have både www. og .dk med for at forstå det som samme hele ord.
Håber det gav mening...

Efterhånden som der (forhåbentligt) kommer en masse spændende boards på oversigten vil det naturligt blive mere uoverskueligt, hvis der er noget specifikt man gerne vil finde.
Derfor har jeg "tændt" for sorterings/filtreringsmulighederne øverst oppe, som du kan bruge, hvis du ex leder efter et board til et bestemt sprogligt område, fokus eller fra en bestemt bruger.

Se hvordan du bruger filtrene HER (kommer snart).

Så nu er det bare om at få tastet ind - kom glad!

PRO eller ikke PRO?

Og forresten...
I oversigten HER, kan du se hvad forskellen er på BitsBoard PRO (159 kr lige nu) og BitsBoard (gratis).

Læs mere BitsBoard i indlægget "Læringsappen du SKAL have" og "BitsBoard update + PRO version".

Tak til Louise, Stine og Katrine!