1. februar 2016

Sig det igen!

For nogle uger siden lavede jeg et materiale, da jeg havde et par børn der havde nogle fonemer de havde brug for at få automatiseret produktionen af på fonemniveau. Og derfor kunne jeg godt tænke mig at de sagde lyden RIGTIG mange gange, for at få den ind på rygradden (eller ind på tungeradden?!?).

Da jeg havde lavet materialet lagde jeg en lille video af materialet ud på MinKusineMaria's instagram - lige her.
Og der var flere der rigtig gerne ville have et eksemplar med andre lyde til deres børn.

Det er super rart at høre, hvad det er for materialer, I går der ude og mangler. For som den opmærksomme læser måske har opfanget, så synes jeg det er rigtig sjovt at udtænker og lave undervisningsmaterialer selv.


Efter en lille reminder, har jeg nu fået lavet en udgave med alle konsonanterne - se den HER.

På hver A4-side er der 80 cirkler, som man markerer hver gang lyden producers eller forsøges produceret. Hvorfor 80 gentagelser? Fordi 80 er et højt tal og børn skal ofte sige en lyd rigtig mange gang før den automatiseres.  Og så passede det lige så fint grafisk ind ;-)

Øverst på siden kan man se hvilken lyd det er man skal sige ved at kigge på lydsymbolet eller læse den lille instruktion der er til nogle af lydene. Der er 18 forskellige sider med hver deres lydsymboler og 1 der kan bruges til gentagelse af lige det du ønsker.

Vil du selv lave andre materiale der matcher, kan du hente mine lydsymboler gratis - se her.

Jeg kalder materialet "Sig 80" og du kan købe det i min Selz butik lige HER.

Jeg har sat det lidt ned som et lille introduktionstilbud her resten af måneden (men husk det er en kort måned).

I videoen herunder kan du se, hvordan jeg man bruger materialet. Det er rimelig simpelt, hvis jeg skal sige det selv... Jeg bruger mine elskede magnetiske bingomarkører til at markere hver gang der er sagt en lyd. De kan samles op, som var det magi, med den tilhørende magnetisk "tryllestav" når man har sagt alle 80 og dette fungerer som overraskende effektiv motivation til opgaven.
Bingomarkørerne har jeg købt i min lokale Bog & Ide.
Du kan dog også bare markere med en anden lille dims, sætte et kryds med en blyant eller en lave en dut men en binko-tusch.

I videoen siger jeg lyden (/f/) isoleret, fordi det var det som barnet jeg lige havde lavet det til havde brug for på det tidspunkt.
Materialet kan selvfølgelig også bruges hvis man arbejder med stavelser eller endnu højere niveauer.Og der var HER. du kunne hente Sig 80.
God fornøjelse!