22. november 2017

Grinebider

For tiden sender Ramasjang tegnefilmserien Grinebider. Måske har de sendt den før? Men det har jeg så bare ikke lige opdaget.

Cleo (5år) og Franka (3år) kan godt lide at se det og derfor har Grinebiderens Face Race app fået en opblomstring her hjemme.
Cleo som udspekuleret Lotte Langøre
Børn kan godt lide at figurer og universer blander sig over forskellige situationer og platforme. Fordi de kan tage sine oplevelser, erfaringer, mulige handlingsforløb og personligheder med sig på tværs og på den måde nemt få gentaget elementer som barnet er interesseret i eller hurtigt komme i gang med leg/forståelse. Du kender det godt barnet ser Paw Patrol i TV/iPad, har kasketten og ønsker sig legetøjet til jul.

Jeg skrev om Gigglebug's Face Race appen sidste år i indlægget HER.

Far slår sig løs
I tv-serien er der en rigtig fin fortæller-stemme, som er god til at sætte ord på hvad der sker i handlingen, så der ikke er så meget underforstået og man undervejs får sat ord på hvad figurerne gør og tænker. Og fortælleren er også god til at bruge nogle lidt overraskende og detaljerede ord i en forklarende kontekst synes jeg.

Gigglebug konceptet er fra Finland og går også efter at hjælpe børn til at tage et positivt perspektiv i interaktion.

400x400bb
Grinebideren
Grinebideren har 2 yderligere apps i appstore (HER), men da de ser lidt dyre ud i forhold til mængden af indhold, har vi ikke prøvet dem.

(igen)