18. marts 2018

Godaften, jeg er skolens talepædagog

I denne uge var der en af mine fantastiske kollegaer der nævnte, at hun vist nok engang havde hørt, at skuespiller/forfatter/instruktør/nissebande-medlem Flemming Jensen var uddannet talepædagog og at han i al fald havde lavet en sjov sketch i en revy hvor han spiller talepædagog.


Det er altså bare guldværd at have nysgerrige kollegaer med god, omend obskur, hukommelse!

Jeg har ikke kunne finde beviser for, at han skulle være uddannet talepædagog (han er dog i al fald folkeskolelærer med blandt andet linjefag i dansk...), men jeg har fundet sketchen og min kollega har helt ret den er altså ret sjov!

Derfor ville jeg lige dele den med jer :-D
I sketchen giver han, som skolens talepædagog, en kort introduktion til hans arbejde. Han starter med at have lidt små udtalevanskeligheder (kan du spotte hvilke?), men går så langsomt overi en kombination af udtalevanskeligheder og bakken-snav-vendt inden det blir helt sort.

Den er nok også sjov for ikke logopæder, men den er altså nok ekstra sjov for os. Værsågo:Fagspecifik humor er skønt, det har lige den rette blanding af nørderi, stereotyper, genkendelse og prøv-lige-at-se-dig-selv-lidt-udefra.

Og det audiologopædiske felt er altså også et felt, hvor der blir grint meget af og med hinanden.
Det synes jeg er tydeligt hver gang vi har chancen for at være sammen i bare et par minutter. Med det samme bliver der talt, delt, udvekslet og hurtigt grint.

Personligt ved jeg ikke hvordan det ville gå, hvis jeg ikke havde logopædkollegaer jeg kunne grine med, tale med, blive inspirerede af, få vigtig OG fuldstændig obskur viden fra.
Logopæder er for vilde!


Mangler du noget at grine af, som logopæder synes er ekstra sjovt, så se her...:
 • Buzzfeed listen "You are probably an SLP if..." i  indlægget HER 
 • Mark Andersons tegninger HER
 • Københavns sprogcenters ord guides HER
 • Nogle af disse one pagers
 • The Linguist Llama HER
 • Life as a speech twitter kontoen 
 • Engelsk sprogede Pinterest HER, eller boardet HER eller HER
  og Sprogkioskens HER, hvor der også er nogle danske!
  (sådan et vil jeg da også ha, så det kommer HER)
 • Jacob Taarnhøj i DM i standup 2017 HER
 • eller hvad med en ny t-shirt HER?
Can vowels come too?
[Picture: Background: 8-piece pie-style color split with alternating shades of blue. Foreground: Linguist Llama meme, a white llama facing forward, wearing a red scarf. Top text: “Ain’t no party like a fricative party” Bottom...Shakespearean Llama
[Picture: Background: 8-piece pie-style color split with alternating shades of blue. Foreground: Linguist Llama meme, a white llama facing forward, wearing a red scarf. Top text: “To be, or not to be” Bottom text: “That’s a... 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlmgs7LDhoACyTV3DlfVciMP2mW3Le_D91aJbWbciOJYjp0KE1av7WaXTmMp3lVmBnxJQYnC3Cw2yuU88j4yn98ME4FbFNLWDV1z_7Hn81xeJ88hAwoj_lD3i-9JyaI1S4mVrKUxkepB5R/s1600/27752483_1688336044555853_4566788706955687683_n.jpg