21. marts 2018

Tungefyren

I et stykke tid har jeg haft lyst til at købe en eller anden stor mund med tunge, som jeg kunne bruge til at minde børn om at de skulle holde deres tungespids oppe eller nede alveolært, mens de (forsøgte) at producere en bestemt lyd.


Jeg ender nemlig tit i en catch 22, hvor jeg forsøger at give verbal instruktion, mens jeg forsøger at holder tungen alveolært så barnet har noget visuelt at kigge efter. Det siger sig selv at det er noget rod (se videoen længere ned).

For længst har jeg ledt nettet tyndt og fundet ud af at den jeg tror ville det bedst bud (og ikke kom fra USA eller var vildt dy) nok var sådan en tandbørste-instruktions-model, som DENNE HER jeg har haft liggende i min amazon indkøbskurv et stykke tid. Jeg tænkte den kunne stå på en lille piedestal på bordet og så ville jeg bruge min hånd i en rød sok som tungen. JA, det lyder skørt, men også ret godt ik :-D

Grunden til at jeg ikke har gennemført købet har været:
  1. prisen
  2. hvor meget ville jeg egentlig få den brugt
  3. ville det overhoved være en hjælp
Derfor har jeg i baghovedet et stykke tid gået og tænkt på hvordan jeg evt ville kunne lave en mund selv. Så jeg lige kunne prøve konceptet af først, men hvordan...

Svaret kom til mig da jeg var i IKEA for et stykke tid siden - dem som følger mig på instagram og ser mine instastories ved, at jeg er ret glad for IKEA. Og da jeg købte nogle OFTAST tallerkner (i glas til 7 kr stykket!) stod de i en papkasse som jeg pludselig lige kunne se hvordan kunne blive til en super mund!

Så jeg har klippet og klistret og lavet min egen demo mund. Prøv lige at se hvor smart den er her:Er den ikke bare smart?

Logopæd, tror du det er noget du vil kunne bruge i din praksis?

Og JA, jeg startede med bare at ville lave en lille video hvor du kunne se hvordan det så ud når man bevægede tungen og så udviklede det sig lidt :-D men er selv ret underholdt af reklamen HER.

Og subscribe/abonner endelig på min YouTube kanal der kommer flere videoer til både børn, forældre og logopæder i år - HER

Instruktion: