20. september 2018

Igen

Tidligere på året var mig og Franka og Cleo i Dansekapellet og se Åben Dans' forestilling 'Igen'.
Den forestilling vi så, var desværre den sidste der var sat op på det tidspunkt, så det gav ikke så megen mening at anbefale den her på bloggen efterfølgende. Hvilket jeg ærgrede mig, fordi den var virkelig god!

Men nu har jeg lige set på Teaterbilletter.dk at den blir sat op igen d. 11 januar på Laboratoriet, Musicon 30+31 januar i Baltoppen 2019. Derfor dette indlæg :-)

Teaterbilletter er en super julegave til børn og børnefamilier.
Og husk at du får en ret stor rabat, hvis du købet billetter til 3 eller flere forestillinger i 1 sæson (HER).

 

'Igen' er helt klart den bedste danseforestilling for de helt små vi har set, siden Polar Bear (her) som vi så for første gang for nogle år siden.

I materialet omkring forestillingen kan man se at den er tiltænkt børn fra 6 mrd til 4 år og deres voksne. Jeg ville nok anbefale den til 1½ til 6 årige. Og det er virkelig sjældent at jeg oplever forestillinger som virkelig kan give oplevelser der er turen værd for så små børn. Tit er det mere bare et spørgsmål om, at man godt kan have små børn med, men reelt ville de få lige så meget ud af en tur i s-tog. Denne forestilling var anderledes.

Siddepladserne er sat op, så alle sidder på gulvet helt op af scenen, næsten som en del af scenografien. Brugen af lys og strukturer, kombinationen af stor og små, genkendelige og overraskende bevægelser og især gentagelserne i koreografien (forestillingen hedder jo 'Igen') rammer de helt små børn rigtig godt.

'Igen' varer kun 30 minutter, hvilket også er helt perfekt til aldersgruppen og i forlængelse af forestillingen blev børnene inviteret ind i scenografien, hvor de selv kunne udforske videre i de rekvisitter som klart lagde op til at mærke og sammenligne indtryk.

Se traileren herunder...Forestillingen er af Catherine Poher og Thomas Eisenhardt og du kan læse mere om den HER hos Åben dans. De har også lavet forestillingen Ai-Ai-Ai for de lidt større børn, som jeg nu overvejer om vi skal tage ind og se også (læs om den HER).

Hvis du ikke kender dansekapellet (hvor jeg tidligere har haft mine sprog hold, se HER), er det altså også et sted jeg virkelig kan anbefale. Har du små børn så prøv at se på deres søndans koncept.
Til jul skal vi nok ind og se deres Nisse Twins forestilling (HER). For nogle år siden så vi en ikke-juleversion af forestillingen som var ret festlig og sjov.