23. september 2018

Gode bøger til...

Jeg har i et stykke tid haft et word-dokument, hvor jeg skrev bogtitler indenfor forskellige kategorier op, hver gang jeg mødte en bog, som jeg tænkte jeg ville få brug for igen på et tidspunk. Jeg har ikke haft gjort konsekvent. Og jeg har valgt ikke at dele den tidligere fordi det i en længere periode mere var antallet af kategorier der voksede end antallet af bogtitler. Samtidig synes jeg selv at det kan være svært blive inspireret af bogtitler alene. Er denne her bog nu noget for mig? Så jeg har gerne ville lave listen på en måde, så man også kunne få et lidt bedre indtryk af hver bog og gerne se lidt tekst, så man kan se hvordan sproget er.

I sidste uge foreslog Sprogkiosken, at jeg lavede det som en powerpoint, og det synes jeg i hvert fald var et forsøg værd. Så det har jeg gjort nu. Jeg har lavet det i Google Drevs gratis power point lignende online program 'Google Slides', så det kan ligge online hvor du kan få adgang til det uden at jeg skal uploade nye versioner hver gang jeg tilføjer noget eller ændre en lille ting - Ligesom jeg gør med mine lister med Anbefalede Apps (HER). Derfor kan der være nogle layout problemer for jer der bruger Apple produkter (ligesom der er med mine Anbefalede Apps lister), som man dog kan komme uden om hvis man henter Google slides appen (HER).

Listen ligge gratis tilgængeligt og du må gerne dele linket med forældre og lignende. Men tilgengæld for dette, må du gerne gå ind på min YouTube kanal HER og trykke abonner, hvis du også trykker på den lille klokker får du automatisk besked når jeg laver nye videoer.
Listen opdateres løbende og skriv endelig til mig, hvis du har en bog eller en kategori som du synes også skal være på!

Du finder listen med Gode bøger til... HER

Som sagt er bøgerne inddelt i kategorier. Du kan se kategorierne herunder/på det første slide i præsentationen og du kan komme til hver kategori ved at klikke på kategorititlen. I nogle kategorier er der kun én enkelt bog anbefaling, i andre er der flere. Dette er fordi det på ingen måde er en færdig listen, men en (slowly) working progress.
Hvis du har nogle ideer eller ønsker til kategorier eller fantastiske bøger, så send mig gerne en besked.

Herunder kan du se et eksempel på hvordan en af de individuelle bøger's slide kan se ud.

Der står titel + forfatter/illustrator + link/forlag + om. Det er ikke konsekvent hvad der står for bøgerne og ved mange af dem har jeg ikke fået udfyldt det hele endnu. Som sagt working progress... Hvilket er et koncept jeg generelt er ret glad for og kan anbefale dig at acceptere. Da det kan hjælpe dig til gøre noget, uden at at få spændt ben af mål eller perfektionisme.

Jeg forsøger at få et billede ind af både forside og en eller flere opslagssider.
Hvis du som mig, er lidt vild med Mustafas kiosk, så kan jeg anbefale teater/musik-opsætningen af bogen, som er rigtig sjov hvis man kender rimene i forvejen. Find biletter lige HER til Prøvehallen i Valby, i Oktober mrd.

Du går frem ad i slide præsentationen på samme måde som man gør i en normal powerpoint, ved at klikke. Men hvis du vil tilbage til første slide, er der på hver slide en lille pil i højre hjørne som du kan klikke på. På første slide er oversigt over alle kategorierne, som du så kan klikke på for at springe hen til.

Min google slide liste med Gode bøger til... er du velkommen til at dele med forældre eller andre samarbejdspartnere. Du kan endda lave et link til en specifik slide ved at kopiere adressen oppe i browser vinduet.


Google slide præsentationen med Gode bøger til... Finder du lige HER

God læselyst!