30. januar 2019

Hvordan man annullerer et abonnement på en app

Der er efterhånden flere og flere apps der går over til at bruge en abonnements betalingsmodel for deres indhold (så man betaler et beløb 1 gang pr mrd, i stedet for at man bare betaler 1 gang for appen og så har den forevigt). I det hele taget har abonnementer helt klart været det nye store, inden for alt muligt, de seneste 1-2 år.


Man kan godt forstå hvorfor, selv hvis appen ikke engang skal have nogle ændringer står udviklerne overfor en nogle gange ret omfattende opgave at opdatere deres app, hver gang iOs styresystemet skal opdateres. Opdateringer koster programmør-timer hver gang, hvilket jo kræver en løbende indtægt for at kunne følge med. Og så er der jo nok også nogen der kalkulerer med at folk opretter et abonnement på en app, glemmer alt om det og ender med at betale hver måned i mange måneder.

Jeg har personligt ikke været særligt glad for abonnementsbetaling af apps, fordi jeg 9 ud af 10 gange glemmer netop alt om både betaling og selve appen. Selv en forholdsvis lille månedspris på fx 39 kr hurtigt bliver meget dyrt, for en app man har glemt alt om at bruge (39 kr x 12 mrd = 468 kr).
Derfor har jeg ofte gået uden om apps man kun kan få adgang til med abonnement. I al fald indtil jeg fik helt styr på hvordan man stopper et app abonnement i App Store og hvor nemt det faktisk er. Efter jeg nu har prøvet det en del gange og det altid er gået smooth tænkte jeg at jeg lige ville lave en instruktions video, så du også kan stoppe abonnementer nemt.

Ofte gør jeg det, at ligeså snart jeg har oprettet og betalt et abonnement så går jeg ind i App Store og annullerer abonnementet igen. Selvom man annullerer et abonnement, så virker appen stadig den periode man har betalt for (typisk 1 mrd eller år).
På den måde ender jeg ikke med at have et abonnement længere end jeg har brug for fordi jeg glemmer det. Og hvis det nu viser sig at det er en app jeg er glad for og fortsat vil have et abonnement på, så kan jeg jo bare gå ind og oprette det igen (og annullere det igen med det samme).
En smart ting er, at hvis man har en gratis prøveperiode (hvilket en del apps har) så kan man også godt gå ind og annullere med det samme og stadige bruge appen i prøveperioden ud.


Hvilke apps har du abonnement på?