29. juli 2019

Leg med!

Jeg har haft en video liggende ret længe efterhånden. Når du ser den vil du kunne se hvor længe, ved at kigge på vores tøj.I videoen har jeg nemlig en af mine yndlings beklædningsgenstande; min voksen-flyverdragt på.
Hvilket jeg gerne lige starte med at give flyverdragt til voksne mine varmeste anbefaling.


Jeg er ikke typen der har særlig meget tøj, der ikke kan tåle at blive brugt og generelt her jeg helt klart til 'funktion' frem for 'form'. Men derfra og så til at sætte sig ned i en sandkasse, i sandet og klatre på klatrestativ i regnvejr er der alligevel et stykke. En voksen flyverdragt gør virkelig en forskel for, hvor meget man som voksen involverer sig i leg uden for.
Jeg opdagede det den gang jeg arbejdede i institutioner. I en af de institutioner jeg var, havde de voksen flyverdragter til alle de voksne (man fik en hver det var ikke en dele dragt, det tror jeg også gør en forskel) og alle havde dem på når de var ude med børnene. Som sagt har jeg aldrig tænkt at jeg på nogen måde holdt mig tilbage på grund af mit tøj eller kulde, men når man er pakket godt ind og ikke skal tænke på at fryse, blive våd eller ødelægge noget, så ændre det bare små men vigtige ting i det man gør, som bliver til store ting i legen og interaktionen. Det samme gælder jo for børn, men det er vi voksne som regel ret opmærksomme på.
Så hvis du ikke allerede har en, så få en!

Videoen er en mere generel anbefaling. Nemlig om at sætte lidt tid af til at lege med.
Det lader batterierne op hos børn og voksne. Og det går lyn hurtigt.


Det er lidt pudsigt at det er lige nu at jeg endelig har fået klippet videoen sammen, for jeg har lige haft en periode hvor jeg ikke rigtig har orket at være med så meget som jeg plejer. Sådan nogle perioder skal man jo også ha lov til at have. Men samtidig kan jeg bare se hvor stor en forskel forholdsvis lidt gør. Og det er nu engang sjovere at bruge 15 min på at kaste bold end det er at bruge 30 min på at sige "mor gider/kan ikke spille boldt lige nu".

Videoen har også nogle tips til hvordan man leger.
Det er der nemlig nogle voksne der tilsyneladende har glemt, så skal man lige tilbage på sporet.