15. april 2012

Mums Kugler

Vi har trillet og rullet en masse kokos/havregrynskugler i dag.

Kokos/havregrynskugler:
¤ 250g blødt smør
Blandes i en skål med fingrene med:
¤ 7 dl havregryn
¤ 2 dl kokosmel
¤ 1 dl sukker
¤ 4 spsk kakao
¤ 1 lille tsk vaniliepulver (/vaniliestang)
¤ saft fra 1 appelsin

Blandingen stilles i køleskabet i ca 30min.

Kuglerne formes og rulles i kokos eller havregryn. Opbevares i køleskab.

Vi laver for det meste kun ½ opskrift, for man bliver hurtig træt af at rulle og uanset antal få vi dem næsten altid spist på 2 dage.

Vi har ændret opskriften lidt fra den opskrift vi startede med, blandt andet bruger vi en del mindre sukker og jeg tror endda man sagtens kunne springe sukkeret helt over.

Vi laver også tit frugtkugler, her putter vi en masse forskellige ingredienser i foodprocessoren, kører rundt og tilføjer indtil vi har en god trille konsistens. Det kan næsten ikke gå galt så længe alle ingredienserne er gode smager kugler godt. Vi blander fx dadler, abrikos, paranødder, hasselnødder, cashewnødder, rosiner, kokosmel, havregryn, æblejuice eller rismælk.  



Kuglerne er super lette at lave med børn. 
Bjørn plejer at hjælpe med at hente ingredienserne, han holder deciliter mål og teskeer som jeg så hælder op på, han putter ingredienserne ned i skålen, ælter det sammen og ruller kuglerne til slut.

På videoen herover er han ved at rulle den sidste kugle han gider den dag ;-D