18. april 2012

Oprydning på den sjove måde

Bjørn's dejlige børnehave har haft lånt nogle af vores spil og bøger.

Da vi i går fik dem tilbage, havde vi fået 1 spil for meget. Der var 2 Pixeline lær om bogstaver og ord spil og alle brikkerne var blandet sammen. Så jeg gik igang fra en ende af med at dele alle bogstavbrikkerne op, så både vi og børnehaven fik alle bogstaver.

Det ville Bjørn gerne hjælpe til med og det var faktisk en ganske sjov lille leg, hvor vi fik øvet bogstavernes navne ved at sige dem efterhånden som vi smed dem ned i kasserne og træning i at genkende deres form selv om de ligger på hoved eller på siden og blandet sammen med andre lignende bogstaver.

Selv Cleo viste sig at synes det var sjovt at rydde op.....

Pixeline spillet er bortset fra det, et udmærket spil. Særligt fordi det lægger op til fleksibilitet.
Spillet kan spilles med flere forskellige sværhedsgrader, afhængig af hvilken en af spillepladerne man vælger. 
Husk at det første trin bør være at lege med bogstaverne og kigge på pladerne og snakke om ordene. Så kan man spille med de gule plader, hvor man blot skal matche bogstaverne. Så de blå, hvor man får et par af bogstaverne (dette trin kan man nokspringe over) og så med de grønne og røde plader hvor man skal stave hele ordet selv.
I instruktionen er der også ideer til flere forskellige måder at spille spillet på / forskellige spilforløb. Og så kan man ligesom med mange andre spil, selv finde på en masse flere.