13. august 2013

Loppemarked fund

Vi kan rigtig godt lide at gå på loppemarked.
Vi kan nu også godt lide at holde loppemarked og gør det hvert år ved Svanehavens Loppemarked den første lørdag i Juni måned.

markedskalenderen kan du finde alle markeder, store som små. Vi er ikke så glade for de store markede der går for meget tivoli og professionelle butikker i det. Vi kan bedre lide de mindre loppemarkeder hvor det kun er private der sælger. De loppemarkeder vi allerbedst kan lide er dem som man ofte kun opdager via et opslag på gaden eller via en bekendt.
Når en gård, en ejerforening eller en sportsforening slår sig sammen og holde loppemarked, kommer alle de uvante sælgere og gode ting frem fra gemmerne - som regel til en meget bedre pris og meget hyggeligere end ved de store professionelle loppemarkeder.

Der er næsten ikke noget du ikke kan få på et loppemarked. Vi køber især tøj og legetøj.
Det er helt utroligt hvilke skatte man kan finde i legetøjskategorien til nærmest ingen penge.

Når vi går på loppemarked har Bjørn sine egne penge med. Vi forsøger tit at holde fast i en regel om, at man skal kigge på det hele først, så man kan bedømme hvad man allerhelst vil bruge sine penge på. Men hvis vi møder noget særlig billigt eller en god deal, kan det være ok at slå til med det samme.

Herunder har jeg fx samlet nogle billeder af de ting vi købte da vi var på børneloppemarked i Lindevangspakren i forbindelse med FrbDage sidste sommer (ja så bagud er jeg med at få skrevet mine blog indlæg :-). Og lidt om hvad vi har brugt og man kan bruge dem til.

Vi fik noget rigtig fint babylegetøj til Cleo til hhv 20 og 10kr. 
Den lille grønne købte Bjørn med sine egne penge til hende.

Adam købte denne fine Ben10 frisbee til 5kr
 
 
Jeg købte et eksemplar af den rigtig fine bog "Der var engang - for de yngste" til 15kr. Bogen kender jeg i forvejen og ved at den er fuld af gode og forskellige små historier og rim m m.

Der var også et vendespil til 5kr. Der er næsten altid et vendespil! Jeg elsker vendespil. Der findes så mange forskellige typer, emner og designs. Dette vendespil synes jeg var godt fordi det havde nogle fine tydelige billeder af hverdags ord. Da vi kom hjem sorterede jeg spillet og smed alle de brikker ud som manglede makkere og de sæt som jeg synes havde forældede ord eller billeder - herover ser du 3 eksempler.
Vendespil kan være rigtig kedeligt at spille, men det kan også være rigtig sjovt og indgang til en masse samtale, hvis man taler videre om billederne. Vendespil kan også træne udtale og ordforråd, så husk at alle skal sige hvad brikkerne de vender forestiller HVER gang. Se flere spil med vendespilsbrikker i indlæggene her og her

Det sidste jeg købte var også et kortspil med bamser til 2kr. Jeg har ingen ide om hvordan man spiller det og jeg ved heller ikke om der mangler kort. Men jeg købte kortene til mit arbejde, da jeg tænker at jeg må kunne udnytte bamsens forskellige bevægelser, beklædninger og farver til nogle sprogstimulerende aktiviteter med farver, forholdsord, syntax, morfologi, forståelse, hukommelse eller andet.

Se det var billigt legetøj, se hvordan vi ellers får billigt, ja ligefrem gratis, legetøj i indlægget her (kommer snart).