25. januar 2014

Sødeste pludre samtale

Faldt lige over den fineste video af 2 små tvillingedrenge der står og har en samtale.

Drengene pludre kanoniske (= det stadie af pludren, hvor barnet gentager en enkle stavelser i lange rækker - "da da da da da da da") og har altså ingen "rigtige" ord, men på trods af dette er det tydeligvis ikke noget problem for dem at føre en samtale.

Læg mærke til hvordan turtagningen fungere imellem dem. Hvordan de følger hinanden og spejler den andens kommunikation, både verbalt og fysisk.
Det er skønt at se deres glæde over at have fanget hvordan det her kommunikation-med-et-andet-menneske-halløj fungerer og sjovt at se udviklingen i samtalen, hvor det lykkes at skifte emne/fokus flere gange selvom der faktisk kun bruges den samme CV stavelse hele vejen igennem.


HER er endnu en video med drengene, hvor det er tydeligt at nogle gang betyder "da" altså nej!

Du kan høre eksempler på de forskellige pludre stadier HER.

I det hele taget virker de her tvillinger bare ret cute, se videoen HER, hvor der er lidt yngre og helt klart kommunikerer og har det sjovt sammen.

Babyer er vilde med at efterligne andre mennesker - de kan slet ikke lade være, det er jo sådan de langsomt lærer alle de mange ting de skal. Se de her 2 piger efterligne deres far's nys :-)