1. februar 2014

Vind Pili Pop - engelsk for børn

Vi har fået en ny app (ja igen ;-)

Den hedder Pili Pop (45kr) og den er lavet til at hjælpe børn med at lære engelsk.

Da jeg var barn så jeg tegnefilm på både dansk, svensk, engelsk og hollandsk. På den måde tror jeg faktisk at jeg lærte meget engelsk.

De tegnefilm mine børn ser, er næsten alle på dansk, så det er faktisk mest i app verden de møder det engelske sprog. Og så selvfølgelig i Dora, som er en tegnefilm der lægger små ord og sætninger på engelsk ind i handlingen (når Dora sendes i engelsktalende lande er det spansk hun sniger ind), som gentages igen og igen, og som børnene ofte opfordres til gentage højt ud i rummet.

Børnene suger disse engelske ord til sig på samme måde som alle de danske.
Men vi blev alligevel lidt overraskede da Bjørn som 3 årig pludselig sad og talte til 12 på engelsk, en dag vi kørte en tur med hans klapvogn. Da vi spurgte hvor han dog havde lært det henne, svarede han med den største selvfølgelighed "af Dora"!
Nickolodeon har også lavet et tegnefilms univers der lærer børn kinesisk (fremtidens sprog også for danske børn?). Her hedder den søde 2-sprogede pige Kai-Lan.

Hvordan fungerer Pili Pop?

Pili Pop har 4 forskellige levels (lande), som hver består af 6 forskellige opgaver.
Inden hver opgave går i gang er der en instruktion på engelsk som illustreres imens, men det er stadig en god ide at have en voksen med på sidelinien indtil barnet er inde i appens rytme og faste muligheder (=2-4 opgaver).

I 3 af opgaverne skal barnet skal lytte til et engelsk ord og derefter udføre et eller andet, der beviser at ordet er forstået.

Hvis barnet ikke kan svaret indenfor rimelig (hurtig) tid går Pili Pop ud fra at barnet har brug for hjælp og åbner Pili book'en i toppen af skærmen. Pili book'en giver en ledetråd til svaret/giver svaret, så barnet kan komme videre  med opgaven og forhåbentlig få en ide om ordets betydning og give et bedre svar næste gang samme ord dukker op.
Det er også muligt at åbne Pili book'en når man har lyst. Fx inden man går i gang med en ny opgave, kan det være en gode ide at smutte forbi Pili book'en først og lige høre de ord der bruges. Man åbner den ved at tappe på "pause" og så "Pili bogen".

På hvert level er der også 3 opgaver, hvor barnet selv skal sige ord på engelsk. Vi starter blødt med tal, som mange børn faktisk allerede kan (fra fx Dora) men opgaverne bliver hurtigt sværere.

Når man lærer nye ord og sprog, er det et vigtigt element at forsøge udtale det selv og, på den ene eller anden måde, få feedback på dette. Da denne process kræver et præcist fonologiske mønster og dermed danner viden om dette mønster. Pili Pop appen har en super smart og overraskende velfungerende funktion der gør dette muligt.

I opgaverne med udtale findes en "record knap", som barnet tapper på og derefter siger ordet. Hurtigt analyseres ordet og barnet får besked om det var korrekt eller om de skal prøve igen.
En sjælden gang fanges lyde fra omgivelser op og det sker også at analysen er forkert, meget venlig eller meget stram, men det er virkelig meget få gange vi har oplevet det. Analysen fungerer bare (lidt til min overraskelse, selv om jeg jo har mødt Siri osv?!).

Også i disse opgaver får barnet automatisk hjælpe fra Pili book, hvis der går for lang tid. Men barnet kan også selv gå ind i bogen og øve sin udtale for opgavens ord, hvor der gives feedback på en fin visuel måde.

Det er muligt at have flere forskellige brugere i samme app og følge hvor mange rigtige hver brugeren har i de forskellige opgaver og levels.
Tegningerne er søde og tydelige. Rundturen i forskellige lande er oplagte til yderligere samtale.

Børn der ikke taler engelsk kan lære fra appen, fra ca 5 år og opefter. Jeg tænker appen er oplagt til de børn der måske allerede efter sommerferien 2014 skal til at lære engelsk fra 1.kl. Men appen kan bruges allerede fra 2-3 år af børn med engelsk som modersmål.

Alt i alt en sjov og super velfungerende app til formålet.

I videoen herunder kan du se Pili Pop's trailer.Få din egen Pili Pop

Pili Pop findes også i en gratis jule-version, hvor du kan prøve grundlæggende funktionerne, men med færre opgaver. Brug den til at se om det er noget for dit barn (og begynd at glæde dig til jul).

MEN du har også mulighed for at vinde den fulde version af Pili Pop helt gratis, i giveaway'en herunder.
Jeg har nemlig fået hele 3 promotion koder, som jeg trækker lod om!

Deltag senest d.18/2 via Rafflecopteren herunder (hvis du ikke ved hvordan man tilmelder sig en Rafflecopter så se indlægget her)

a Rafflecopter giveaway