2. januar 2014

TinyTap - årets app

Denne app er altså ikke bare ugens app, den er årets app, fordi det både er én af de apps jeg har haft det sjovest med og samtidig den apps jeg har lavet de sprogstimulerings-materialer jeg har brugt mest i 2013.

TinyTap (Gratis) er, utrolig nok, en gratis app du kan bruge til at lave små multimedie "bøger" eller spil. Bøgerne kan du dele  med andre, enten privat via link eller offentligt via TinyTap's market. I market kan du ogå downloade andre folks bøger/spil gratis eller via IAP. TinyTap kan også hjælpe dig med at få det du laver, lagt ud til direkte download via AppStore, som en selvstændig app. Læs mere om denne mulighed her.


Lige her kan du se de bøger og spil, som jeg har lagt ud til gratis deling.

Der findes mange apps, som du kan bruge til at lave dine egne bog-apps og e-bøger, men TinyTap tager det lige skridtet videre til multimedie området, midt mellem bøger og spil.
Når du skal lave en ny bog eller spil, starter du med at sammensætte billede/tekst til din side. Der er mange muligheder for at indsætte billeder, illustrationer, tegning og/eller tekst.
Herefter vælge du hvilken af 4 interaktive muligheder din side skal have.
 
 
Du bestemmer selv antallet af sider og hvilken interaktive funktion hver side skal have, men hver side kan kun have én af funktioinerne:
  • Say Something: tilføjer din egen indtalte audio. Du kan altså bruge den til at lave bøger med oplæsning
  • Sound Board: her udvælger du dele af din side og indtaler audio specifikt til det udvalgte område. Når der tappes på denne del af siden høres den indtalte audio. Du kan godt udvælge flere områder på samme side, som så får forskellig audio.
  • Shape Puzzle: som med Sound Board udvælger du dele af siden, du har igen mulighed for at indtale audio, men du kan også flytte rundt på de udvalgte "udklip" af siden. Du har altså dit eget puslespil med lyd.
  • Ask a Question: denne funktion er min yndlings. Du bruger den til at lave din egen quiz. Optager spørgsmål til siden og udvælger hvor der skal tappes for at svaret er korrekt. Du kan optage mange spørgsmål til samme side samt optage reaktioner når der rammes rigtigt og forket.
Der er simpelthen ikke grænser for hvad denne appe ikke kan bruges til! Både til store, små og dem midt imellem

Herunder er en lille hurtig how-to TinyTap (ked af rystelserne filmer min ene iPad med min anden iPad mens jeg sidder i sofaen og det er Adam der pusler rundt i baggrunden :-)


Det du har lavet på TinyTap kan bådes spilles i appen TinyTap og i en browser via TinyTap's hjemmeside, så folk uden iPad's kan også være med!!
Der kan deles både public, så andre mennesker kan finde og downloade det du har lavet og privat, så det kune r dem der har specifikt link til materialet der kan downloade og spille.

Der skal nok flere indlæg udfra denne app, men nogle af de materialer og lege jeg har lavet med den. Men nu har I lidt at starte på.

Se videoen her, og se alsidigheden af de quizzer der laves med TinyTap
Se også indlægget her (kommer snart) om hvordan mig og Bjørn har lavet en quiz sammen.