12. marts 2014

Vind den nyeste Tim og Trine app

Nu har du chancen for at vinde den nyeste app i Tim og Trine serien. Nemlig:
Lær og læse med Tim og Trine (29 kr).

Denne nye app fungerer lidt anderledes end de 3 tidligere Tim og Trine apps.
I stedet for én reel fortløbende historie, er der 12 billeder, som er kronologiske øjebliksbilleder fra en normal dag for Tim og Trine.
Der er 3 forskellige opgave typer, som alle kan laves med alle 12 billeder.

Stav
Her skal barnet stave til 4 udvalgte ord fra billede. Dette er opgaven som Bjørn bedst kan lide i øjeblikket, men vi havde det lidt svært et par gange fordi vi ikke liiige kunne gætte hvilket ord vi skulle skrive udfra tegningen.
Det viser sig at man først kun hører instruktionen: "Se på billede og stav ordet", men hvis barnet gætter forkert eller begynder at stave ordet forkert hjælpes barnet auditivt.
Ved første fejl siges mål-ordet, ved anden fejl det fonem som der er brug for og ved tredje fejl vises de rigtig bogstaver et øjeblik.

Skriv
Her er der blot er et tekstfelt under hver billede, som barnet kan skrive (måske børnestave) efter lyst. Under indstillinger på forsiden, kan stavehjælpen slås til/fra. Stavehjælpen kommer med ordforslag efterhånden som barnet skriver. Og ved at tappe på fuglen ud for ordet (ikke selve ordet) kan barnet få ordet læst op og dermed få hjælp til at vælge det rigtige ord (ved at tappe på selve ordet).

Du kan se en masse af MadamBachs egne inspirations ideer til brug af denne skrive-del i Tim og Trine apps'ne, i hendes blog indlæg her. Den bog barnet skrive kan downloades som pdf.

Læs, Stav og Skriv
Her høres et spørgsmål (husk at tænd for lyden) til hver billede, hvorefter der dukker 8 sætninger op én af gangen, som barnet skal læse, forholde sig til og svare enten ja eller nej til.
Hvis barnet ikke kan læse eller kun kan læse lydret, kan man tappe på ordene i sætningerne ét af gangen og få dem læst højt i denne Læs, Stav og Skriv del (ved hjælpe af Læsehjælpen som slås til/fra under indstillingerne).

Appen hedder "Lær at læse...", men jeg vil nok sige at man skal have lidt erfaring med lydsyntese og -analyse, for at appen er rigtig sjov.
Du kan læse om Tim og Trine 1, 2 og 3, samt andre apps på ca samme niveau i dette indlæg .

Deltage i lodtrækningen via Rafflecopteren herunder, hvis du vil vinde dit eget eksemplar af Lær at læse med Tim og Trine - senest torsdag d.27/3-2014 kl.12


a Rafflecopter giveaway