4. august 2014

80'er LEGO for alle

Lidt i forlængelse af pige-indlægget her så prøv lige at se de her meget simple, og meget brune, 1980'er reklame kampange for LEGO.
Efter signe havde LEGO inviteret børn til at lege med klodserne i 1 time, hvorefter de tog billeder af børnene med det de havde bygget.

Her er ingen instruktions manual (selvom jeg er en af dem der er glad for instruktionsmanualerne, ved at følge disse lærer man én type færdighed, ligsom man de næste mange gange man bygger udfra fantasien lærer noget andet), ingen helteroller til drengene og pynte-hus-service-roller til pigerne og klodser i alle farver :-)

 
 


 
 


 
 

Nogle af børnene kan man ikke engang umiddelbart se om en dreng eller en pige - prøv lige at overvej om det er noget du har set for nylig.

Efter især billede af den rødhårede pige fra 80'er legoreklamerne gik viralt tidligere på året. I forlængelse af de kontroverser omkring den nye "pige"-LEGO serie Friends der var tilbage i 2011.
Fandt en HuffingtonPost blogger frem til pigen, som nu var en 37 årig kvinde og satte nedenstående photosession op...


Lad det først være sagt at vi elsker alt vores lego! men derfor kan man jo godt lige overveje hvad det er vi ikke leger med når vi leger med det LEGO man kan købe i øjeblikket - og hvordan legen, samt den indlæring der følger med, kunne se ud med et andet oplæg.

Se evt Social Images serie:  Historicay perspective on the LEGO gender gap. Del 1, del 2, del 3 og del 4.
Eller fysiker og oceanograf Helen Czerski's Guardian kommentar "LEGO still builds gender streotypes" her.