31. august 2014

En hverdagshjælper


Ugens app er en lille app, som overhoved ikke har noget at gøre med børn eller sprog, der virkelig har gjort noget af vores småbørnsfamilie liv lettere.


Den hedder OurGroceries er gratis (reklame finansieret) og findes både til browser, iOs og Android og virker på tværs af platformene.

Du bruger appen til at lave indkøbslister. Det er let at tilføje ting til listerne, blandt andet fordi den kan huske ting du har skrevet før (det er skræmmende hvor meget man købe det samme igen og igen) og det er let at fjerne tingene fra listen efterhånden som du går rundt og handler.


Men det rigtig smarte er at du kan dele listerne med andre mennesker på andre enheder.
På den måde kan jeg nøjes med at aftale med min mand at han købe ind en dag og hvis jeg så senere kommer i tanke om noget han skal købe med, behøver jeg ikke give ham specifik besked om dette. I stedet skriver jeg det bare på vores online indkøbsseddel. Når man er nede og handle skal man jo så bare huske at tjekke listen, men det plejer ikke være noget problem når man lige kommer ind i rytmen.

For at kunne dele sine lister med andre skal der være tilknyttet en "master-email" - her bruger vi min email. Når min mand så downloader samme app på hans telefon går han, en gang for alle, ind i "settings" > "sharing" og skriver han godt vil hookes op med de lister som høre til min mail.
Jeg får så en mail hvor jeg skal godkende hans enhed og så kører det :-)


Den er ikke videre køn (som du kan se) på browser screen shotsne - det ser lidt anderledes ud på hhv iOs og Android. Men den er nem og virker bare hver gang!

Det er muligt at oprette flere forskellige lister på een gang.
Vi har en standardliste med de ting som skal købes i supermarked, grønthandler, helsekost butik eller lignende. Og så har vi typisk én til hvis vi kommer i et byggemarked eller IKEA osv. Samt en seperat til indkøb til en fødselsdag eller andet særligt.
 

Du kan også tilføje kategorier, som bliver husket fra gang til gang du køber de samme ting. Og kan gøre det lidt lettere at få det hele med uden at gå frem og tilbage i supermarked.


Appen har faktisk en del yderligere funktioner, som vi dog ikke rigtig har brug for og derfor ikke har prøvet til fulde; der er mulighed for at lægge billeder af ting ind, bruge stregkoder, oprette opskrifter m m. Se deres FAQ her.


Jeg har lagt denne app ind under kategorien "Apps til de voksne", hvor der ellers ikke er så meget endnu. Se alle de apps jeg anbefaler - lige her.