18. oktober 2014

Den lækreste opbevaring af dine lydsymbol- og andre kort


De kort jeg laver og bruger til undervisning laver jeg typisk i samme størrelse (5,5 cm x 5,5 cm) så de nemt kan kombineres ved behov. Inklusiv mine lydsymbolkort til lydskelneopgaver, produktionsøvelser og POPT undervisning - som dem jeg har lavet her.


Efter jeg har printet opbevarer jeg alle de forskellige kort samlet i en lille gennemsigtig, smart, gratis og lækker (ja lækker) æske. Det ser sådan her ud:
 
 
Så tænker du måske: Hvor har du så fået denne smarte æske fra? og hvor kan jeg købe den?

Jov det skal jeg sige dig, det er nemlig en gammel Ferrero Roche æske. Dem med 16 stk i til ca 50kr, som du også kan være heldig at vinde som mandelgave til jul i mange familier eller få i gave af en venlig kollega eller bruger, som ved du bruger æskerne til dine kort ;-P Og så er de jo også ganske nemme at tømme for indhold...

Ideen har jeg fået fra min kreative kollega Eva Debel, som har brugt denne velsmagende opbevaringsløsning i lang tid.

For at adskille de forskellige kort, bruges kartotekskort lavet af pap.
Min stærkt visuelle hukommelse gør også at jeg vælger at printe kartotekskort på forskellige farver pap og/eller papir. Én farve til de kort jeg bruger til fonologi, én farve til semantik osv.
 
 
Jeg har lavet en pdf-fil med nogle tomme kartotekskort der passer i størrelsen, som du kan hente gratis (her) i min butik.
For at huske hvad der er hvor, kan det være en ide at skrive en lille overskrift på kartotekskortene.

Men der er plads til at skrive mere (og det bliver rigtig fint), hvis overskrifterne på kartotekskortene også er printede. Derfor kan du (her) i butikken også hente en word-fil udgave, hvor det er muligt at skrive 1-2 linjers overskrift øverst på kortet inden man printer.
På skabelonen har jeg skrevet nogle ideer, som du så bare ændre så de dækker dit behov.

http://selz.co/1sYCTpe

Ofte står kassen med kort på mit skrivebord, hvorfra jeg så snupper den type og det antal jeg ønsker at udlevere til en familie (der ikke selv har printer). Men når jeg har den lille kasse med rundt i min taske, skal den holdes lukket med en elastik.