17. januar 2015

ColorCards Apps

Therapy Box, som står bag flere apps målrettet sprogligevanskeligheder (som Sort it Out Pack, Predictable og Chatable), har i samarbejde med Speechmark lavet app udgaver af nogle af de gode gamle ColorCards, som mange professionelle nok har stående på deres hylder eller kender til. 

Billederne er måske liiidt mere gamle end gode i udtrykket (eller som de selv kalder det "tried and tested"), men mange af dem er stadig udmærkede illustrationer - og det er nu meget rart med materialer som nogle andre har tænkt over sammensætningen af og som man slipper for selv at kreere.

De er startet med 5 apps, men man kan jo håbe på der kommer flere app udgaver af de mange kortsæt efterhånden...

Alle 5 apps har både optage/afspilning/download funktion, mulighed for flere brugere, subjektiv vurdering, automatisk tracking af udviklingen og mulighed for deling af resultat. Ikke mindst, er det muligt at customize opgaverne ved at tilføje dine egne billeder, hvilket altid gør en app endnu mere brugbar.

Se evt pdf'en HER, hvor du kan se hvilke sproglige områder ColorCards selv forestiller sig deres apps kan anvendes til og hvordan.


 
 
 
 
Klik på ikonerne herover for at hente dem i AppStore.

Everyday Objects og What can you see er de 2 første apps, som er målrettet semantikken udfra beskrivende aktiviteter. Se videoerne af hvordan de fungerer her og her.

De 3 sekvens-apps er dem jeg synes virker bedst.
I Basic Sequences indeholder 16 forskellige sekvenser med hver 3 trin, 4 - Step og 6 & 8 - Step indholder 48 forskellige billede til hhv 4, 6 eller 8 trin sekvenser.

Det er 4 forskellige måder at arbejde med sekvenserne: "Bare kig på kortene", "Beskriv og optag sekvensen", "Forudsig hvad der sker nu" og "Sæt i korrekte rækkefølge".

På den måde kan appen både bruges når der arbejdes specifikt med sekvenser, men også når målene ligger indfor udvikling syntaks og andet ekspressivt.


Jeg har endnu ikke fået prøvet nogle af dem endnu, da de er lidt i den dyrere end den gennemsnitlige app - men husk stadig billigt i forhold til mange fysiske materialer der ikke har samme fleksibilitet,

Så jeg skal lige overveje hvilken af sekvens app'sne jeg vil prøve. ´
Lige nu koster de 229 kr og jeg kan se at de har svinget lidt i pris mellem 79 og 229 kr siden de kom frem i november 2014, men det kan være at de efter en introduktionsperiode kommer til at være endnu dyrere (det er en prisstrategi appudviklere ofte bruger).


Og hvis du nu skulle være interesseret i at købe alle 5 apps, så kan de fås i et såkaldt bundle, hvor du sparer 20% ved at købe dem samlet - KLIK HER.
Der skulle også være et bundle på vej, som kun indeholder de 3 sekvens apps. Jeg laver en opdatering, så snart jeg ser dette bundle også.

Hvad synes du om ColorCards?
Skriv en kommentar herunder :-)