1. januar 2015

SpeechPathology.com
julegaven til mig selv

Julen er min en af mine yndlings tidspunkter på året. Jeg er vild med at holde fri, spise julesmåkager, klippe-klistre, give og få gaver. Men liiige efter jul kommer noget jeg også er rigtig glad for. Nemlig mellem jul og nytår, hvor jeg køber de gaver til mig selv jeg føler, at jeg ikke kan leve uden ;-)

I år har jeg blandt andet købt denne opvaskebørste, et tøjstativ og så har jeg givet mig selv 1 års abonnement på SpeechPathology.com


SpeechPathology.com er en amerikansk online portal med informations og videreuddannelses ressourcer for logopæder (ligesom Audiology Online, er for den audiologiske verden).

Uden for Danmarks grænser er der mange steder, hvor logopæder (og andre faggrupper) skal være certificerede for at kunne bestride deres job. For at opretholde deres certificering er de forpligtigede til at deltage i en vis mængde efteruddannelse, hvor de kan optjene Continuing Education Units (CEU) point.
Dette kan gøres på mange måder og mange steder, men SpeechPathology.com er det største og det bedste online sted for logopæder. Her kan de optjene CEUs, ved at deltage i live webinarer og virtuelle konferencer, se/høre tidligere foredrag/kurser (i video-, audio- eller tekstformat) som er godkendt til at udløse CEUs.

I Danmark er systemet som sagt helt anderledes, men selvom vi ikke kan bruge CEUs til noget som helst, kan vi stadig få noget ud af systemet fx via SpeechPathology.com store informations mængde. Det er nemlig super inspirerede at høre de online foredrag, som man ellers ikke umiddelbart ville have chance for at høre.

Det koster kun $99 (ca = 600kr) for 1 års medlemskab, når man har købt dette kan man frit se de optagede kortere og længere foredrag der allerede ligger online og deltage i de live foredrag der løbende tilføjes. Husk at tidspunktet er ændre pga tidsforskellen (her kan du regne tiden om fra EST til CET).

Lige nu ligger der over 328 videokurser, 181 audiokurser og 418 artikler (hovedsageligt er udskrifter af kurserne) venter. Der er alle mulige forskellige logopædiske emner derinde, både for dem der arbejder med voksne og børn. Her er nogle af de titler jeg synes lyder interessante og vil prøve:
Formatudvalget er super for mig, da jeg synes det er meget mere behageligt at høre/se ting end læse dem. Og hvis man nu på denne måde opdager noget, som man vil undersøge nærmere har man noget at tage udgangspunkt i.

Når man ikke skal betale pr kursus eller artikel, men pr år, bliver man også mere åben overfor at se noget man måske ikke er helt sikker på er interessant, for man kan jo bare slukke igen.
Det er tit i disse situationer, hvor man bevæger sig lidt udenfor sit hovedområde at man får inspiration synes jeg.

Der er selvfølgelig en masse udtryk og ting der fungerer anderledes i USA, men dette kan i sig selv være inspirerende for ens egen praksis.

Jeg har jo ikke set så meget endnu, men jeg tidligere set meget på Audiology Online som i al fald fungerede super fint både teknisk og indholdsmæssigt.
Men jeg skal nok vende tilbage senere på året, når jeg har mere erfaringer med systemet og flere specifikke kursus anbefalinger.

PS: Hvis du skulle få lyst til at give dig selv et års medlemskab, så må du meget gerne gøre det via linket HER.
Så får jeg nemlig rabat hvis jeg fornyer mit medlemskab næste år ;-)