27. januar 2015

Smålinger - Pip og Pop

For nogle måneder siden var Stine fra Smålinger så flink at sende mig og Cleo "Fuglene Pip & Pop".
Men så skete der jo alt muligt, så jeg har nåede slet ikke at fortælle jer om disse super smarte bogpakker. http://smalinger.dk
Konceptet bag de Smålinger produkter Stine har udviklet er simpelt, men helt rigtigt efter min mening!

Nemlig at: genkendelse og gentagelse skaber bedre læring hos barnet. Derfor er det ikke bare en bog du køber hos Smålinger, men et "Leg og lærings-kit", hvor du får en simpel billedbog samt materiale til og instruktion i, hvordan du udvider den dialogiske læsning og sætter gang i aktiviteter med og ud fra bogens historie, univers og figurer. Blandt andet er der et sødt tøjdyr med til alle bøgerne.


På bogens tilhørende onlineside (som du får en særlig adgangskode til når du køber kit'et) kan du eksempelviis, til Pip & Pop, downloade en lille sang om en fugl og få forskellige ideer til relaterede fagter/sanglege I kan lave til sangen og med tøjdyrene. Der er også vejledning i hvordan man kan læse/bruge bogen med børn i forskellige aldersklasser og støtte til dialogisk oplæsning samt relaterede aktiviteter i form af fx apps.
Onlinedelen er endda opdelt, så der er ideer til både private/familier og institutioner.

Smålinger historierne foregår, rent æstetisk, i et sammensat og taktilt pastel univers, hvor man møde Ib Strit og en udvalgt ven. Lige nu findes der:
Grundhistorien om Ib Strit og hans venner kan fås gratis som e-bog gennem saxo - lige her.

I videoen herunder kan du se mig og (en halv sløj) Cleo pakke vores Leg og læringskit ud for første gang.


Dette med at tage udgangspunkt i bøger (og andet kendte figurer) til samtale, lege og andre aktiviteter er jo generelt en rigtig smart ting.
Men det kan være svært for mange at finde ud af hvordan de griber det an.
Hvad kunne man fx gøre?
Det er lige præcis her Smålingerne kan er smart og kan hjælpe. Når man først er blevet guidet igennem nogle gange bliver det nemlig meget nemmere selv at fortsætte med andre aktiviteter og udvide til andre bøger.

Du får nu chancen for at vinde det kit vi har haft hjemme på prøve hos os.
Tilmeld dig lodtrækningen herunder senest d.11/2 kl.12.

Held og lykke!

Vind Smålinger Leg og lærings kit med </br>"Fuglene Pip & Pop"