19. september 2015

Multiple Oppositioner Matrix

 http://selz.co/1PrMAXn
For et stykke tid siden lagde jeg min Minimale Par Matrix ud (se indlægget HER) og nu er turen kommet til mine Multiple Oppositioner Matrix.

Denne matrix har været lidt sværere at finde på en god opsætning til.
Den kræver også lidt mere forklaring inden du kan bruge den.

Tilgengæld er den bare SÅ god at have synes jeg, da de multiple oppositioner bare er endnu sværere at finde på end minimal parrene.

Ligesom med de minimale par er Lynn Williams bog "Interventions for Speech Sound Disorders" et godt sted til information omkring interventions metoden. Men denne lille guide synes jeg også er udmærket opsummering.

Ligesom med de minimale par har jeg lagt en kopi af mit excel ark i Google Docs.
Så du kan sende mig en kommentar, spørgsmål eller anden feedback direkte i arket.

Du får adgang til arket i GoogleDocs via et link. Linket får du når du henter DENNE fil via min Selz butik, hvorved du automatisk bliver skrevet op til mit nyhedsbrev (du kan til enhver tid afmelde dig igen med 2 klik).

Se videoen herunder hvordan du finder frem til et ord-sæt du kan bruge til lige netop de mål-lyde du har brug for.Og hvis du har en rettelse, eller endnu bedre nogle ideer til multiple oppositioner jeg kan tilføje til min matrix (vil helst have at der er minimum 4 ord i ordsættet), så modtages de med kyshånd!
Du sender mig bare en besked for eksempel via GoogleDocs kommentar funktion, som du kan se hvordan du finder i videoen her.

Husk, hvis der er et enkelt fonem der mangler et ord med for at fuldende dit ord-sæt, så kan du bruge et non-ord og opfinde en figur, som så hedder det non-ord der dækker dit fonem-hul i ord-sættet.
Samt at det altid er en mulighed at bruge 100% non-ord i stedet for rigtige ord (med de forskellige fordele og ulemper non-ord har).