26. september 2015

4 gode børne-app-udviklere

Der er efterhånden helt utroligt mange firmaer er udvikler apps til børn.

Nogle udviklere er kæmpe store med mange ansatte, andre består af én enkelt person der laver det hele selv. Nogle er kæmpe pengemaskiner, andre er mere i kategorien hjertebarn. Nogle lave bare én eller få apps, andre sprøjter apps ud i en lind strøm. Nogle laver kun en enkelt god app, andre gennemarbejder tilsyneladende den ene vildt gode ide efter den anden.

I dette indlæg har jeg samlet 4 app-udviklere, som alle har lavet en del apps, og som efter min mening samtidig nærmest ikke har lavet én dårlig app.

Toca Boca

Mange kender den svenske app-udvikler Toca Boca, som med en rund, glad og dejlig kønsneutral stil har lavet rigtig mange både sjove og gode apps. Efterhånden er Toca Boca blevet en af de allerstørste udviklere af børneapps med merchandise og alt mulig andet fancy. Men det er lykkedes dem at blive ved med at lave gode nærværende sjove apps. Dem som vi har været gladest for har været:


Paint my Wings (25 kr) som er en simpel app hvor man farver en sommerfugls vinger.
Toca Lab (25 kr) der har ramt lige ind i at Bjørn er blevet helt vild med det periodiske system og her kan børn lege med konceptet og systemet på en sjov måde.
Toca Tea Party (25 kr) og Toca Birthday Party (9 kr) som bare er nogle af de allerbedste apps der findes til at få børn til at lege og tale sammen via iPadden.
De 2 Toca HairSalon 1 og 2 (25 kr), men især udgaven hvor man kan sætte sit eget billede ind Toca HairSalon ME (25 kr) har Cleo (og jeg) synes har været sjove. Ikke mindst at se hvor meget vi herhjemme ligner hinanden fysisk. Den lidt androgyne avatar uden alder Toca HairSalon ME laver, ser næsten ens ud uanset om man starter ud med et billed af mig, Bjøn eller Cleo ind.
Toca Builders (25 kr) som fungerer lidt som et mini Minecraft til mindre børn.
Toca Nature (25 kr), en af deres nyeste apps med et lidt andet visuelt look end deres andre apps og et lidt anderledes gameplay.
Toca Pet Doctor (25 kr), hvor du kan lege læge for nogle søde dyr.
Toca Kitchen Monsters (Gratis), som jeg egentlig tror jeg er glad for fordi det var vores allerførste Toca Boca app. Monsterne i appen skal have mad og du kan hakke, stege, blende m m en masse lækker og ulækker mad til dem.

Alle Toca Bocas apps fungerer med iOs, men nogle af dem findes også i Android udgaver.
De fleste af deres apps koster i udgangspunktet 25 kr, men som regel er en af deres apps gratis og de kører flere gange om året med tilbud hvor alle eller specifikke apps koster ex 8 kr.

Via MinKusineMaria's facebookside gør jeg opmærksom på prisnedsættelser på disse og andre gode apps. Så husk at sætte notifikationerne til (sådan her), hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af noget.

MyFirstApp

Hvor de andre udviklere i dette indlæg kan siges at lave apps, der er underholdende og som børnene også lærer noget af - ligesom al anden leg. Så laver MyFirstApp mere lærringsfokuserede apps, der dog også er underholdende før børnene.

Næsten alle deres apps er lavet efter en betalingsmodel, som jeg synes er rigtig god. Deres apps er nemlig gratis at downloade og så får man typisk de 2 første af appens baner som 'prøvebaner'. Hvis det viser sig at man kan lide appen kan man så vælge efterfølgende, via IAP (In-App-Purchase), tilkøbe resten af appens banerne for 25 kr. Så her er der ingen risiko for at købe katten i sækken.
 
 

Både på arbejde og derhjemme, har jeg været rigtig glad for deres apps.

Deres serier (der er 1-3 apps i hver af serierne): Match it up, Series, Families, Sorting game, Build it up, Sort it out og Complete the series handle alle sammen om at sortere, matche og ordne forskellige ting og sager.
Den type opgaver er super gode for ordforrådet, hvorfor de også er listet under apps til "Semantik/Ordforråd"´lige her. Ligesom deres apps Opposites, Whats different og Whats weird.
Appsne, hvor man kan indtale lyd selv er også rigtig smarte: My House, My Scene og My Profession.

Hvis man, efter et par prøve baner, ved at man gerne vil købe den fuld version af flere af deres apps, kan det betale sig at købe deres bundles: TeachersPack 1 /279 kr) eller TeachersPack 2 (279 kr).

En del af deres apps fås også til Android, se hvilke her.

Sago Sago

Ligesom med Toca Boca og MyFirstApp er nærmest alle de apps udvikleren Sago Sago laver rigtig gode.
Sago er placeret i Canada, men er ejet at svenske Bonnier Group ligesom Toca Boca.

Allerbedste app synes jeg er Pet Cafe (25 kr), hvor man kan lave nogle små opgaver med de små Sago Mini figurer (katten, hunden og fuglen) der omhandler mad og så Sago Mini Doodlecast (25 kr) som jeg bruger til undervisning.

Alle Sago Sago's apps er i samme tegnestil og stemning, samt et gameplay der minder om hinanden. Bestående af (meget) små universer, hvor man kan bevæge sig rundt og lave simple opgaver igen og igen - lige noget for de små børn. Derfor kan du evt starte med at hente Ocean Swimmer (gratis) som er gratis, Monsters eller Mini Friends (som begge stadig er gratis, fordi de fornylig har være Apple Editors choice!) og se om man kan lide dem og så evt hente nogle flere.


Udover Pet CafeOcean Swimmer og Monsters har vi også Forest Flyer (25 kr) og på min ønske/overvågningsliste er både: Mini Toolbox (25 kr), Fairy Tales (25 kr), Road Trip (25 kr), Bug Builder (25 kr) og Space Explorer (25 kr).

Sago Mini's apps kommer også i såkaldte bundles (app-pakker), hvor man sparer penge ved at købe flere apps på en gang. Prisen kommer ned på ca 15 kr pr app med Sago Mini Startpakke med 4 apps (til 59 kr), Sago Mini Playtime Bundle med 5 apps (79 kr) og Sago Mini Fantastiske 8 med 8 apps (119 kr).

4 af Sago Sagos apps fås også til Android, se dem her.

Bamba

Bamba har ikke helt ligeså mange apps som de andre 3 udviklere, men de har nogle ganske udmærkede apps med mange timers leg i og ofte til en god pris.

Da Cleo var ca 1,5 år begyndt på spil som Bamba Burger (gratis), som jeg dog har valgt at liste på app anbefalingslisten for børn der starter ved 2,5 år "Diverse spil - til børn (fra 2,5 år).
Her laver man sin egen burger udfra forskellige valgmuligheder og samme koncept har Bamba i flere af deres apps som: Bamba Ice-cream (gratis) , Bamba Pizza (8 kr) og Bamba PostOffice (8 kr).

mzl.jtgyewxf.pngmzl.vzizvwnb.pngmzl.rngbzpom.png

Den eneste af Bamba's apps der findes til Anroid er Bamba Burger (gratis).

De apps jeg har fremhævet i dette indlæg har jeg puttet på lidt forskellige af app anbefalingslisterne du finder lige her.

Skriv gerne en kommentar til dette indlæg med din ydnlings app-udvikler.
Er der nogen du har rigtig mange fra?