11. november 2015

Lær om de mængder der ligger bag tallene med ugens app Numbers

Det er sjældent jeg betaler fuld pris for apps (se mere her).
Det sker nærmest aldrig, at jeg henter en app uden først at undersøge lidt om den, læse nogle anmeldelser eller i det mindste se nogle videoer.

I går købte jeg en app til 59 kr, så snart jeg opdagede at den var blevet udgivet, uden at undersøge noget som helst om den.

Det eneste jeg vidste var at den hed Numbers, at den udfra app-ikonet så ud til at være til yngre børn og at var udviklet af WeWantToKnow. Og mere behøvede jeg faktisk ikke at vide for at være solgt. SÅ cool synes jeg WeWantToKnows andre apps (DragonBox+5, DragonBox+12 og Elements) har været! Se mit indlæg om DragonBox lige her.

Nu har både jeg og Bjørn på 8 år prøvet Numbers (59 kr) og vi er ikke blevet skuffede.

https://geo.itunes.apple.com/dk/app/dragonbox-numbers/id1005050125?mt=8&at=10lPzD&ct=DragonBoxNumbers

Appen består af 3 forskellige lege med de søde mængde-monstre. Hvert monster repræsenterer en mængde/et tal. Man kan "lægge tallene sammen" ved at fodre monstrene til hinanden. Så når man for eksempel fodre en lilla (1) med en gul (2), bliver de lavet om til en rød (3). Ved at skære monstrene over, deler man mængden op i mindre enheder.

I de legene kan man også løse puslespils-lignene-opgaver, som i virkeligheden arbejder med flere grundlæggende matematiske principper eller stable monstre op til 100.

Det er en super måde at lege med matematik uden at bruge tal. Og på den måde en super legende og lærerig måde at møde koncepterne mængder og matematik.

I morgen skal jeg helt klart have Cleo på 3 år til at prøve den.
Tror bestemt også hun vil synes om Numbers.

Herunder er en den officielle præsentations video.