30. november 2016

Klaske fluer

I kampen om at få diverse børn til at sige det jeg ønsker når jeg ønsker det eller motivere dem til at svare engageret på alle mine ofte mange træningsspørgsmål, lavede jeg på et tidspunkt en leg som jeg gerne vil dele med jer.


Som med det meste med børn, skal der faktisk ikke så meget til for at få dem med ombord.
På et tidspunkt havde jeg tegnet nogle insekter som jeg sammen med et barn, klaskede med nogle billige fluesmækkere jeg havde købt i Tiger.

Jeg brugte det blandt andet til lydskelne opgaver, hvor barnet skulle klaske/ikke klaske afhængig af hvad jeg sagde.


Fluesmækkerne fungerede rigtig godt for motivationen og er især gode til at få lidt mere bevægelse og krop med i nogle af mine ellers lidt stillesiddende aktiviteter. Derfor ville jeg gerne have en måde at bruge legen til flere forskellige typer træning og mål, på en nem måde.

Nu har jeg tegnet nogle små tykke fluer (med Sketch Club appen), som jeg har sat ind i et word-dokument og på den måde skabt en skabelon som kan bruges til nemt at lave fluer med forskellig tekst og/eller billeder på. Materialet kalder jeg jeg "Klaske fluer".

http://selz.co/NkbuPaPMf

Klaske fluer skabelonen kan fås lige HER via min Selz butik, til 15 danske kroner.

Det er forholdsvis simpelt;
Dokumentet åbnes i word, du indsættet den tekst og/eller de billeder du ønsker (ex mine lydsymboler som du finder via indlægget her), printer og klipper ud.
Her efter kan i bruge fluerne til at lege med og træne lige netop det du ønsker...

Jeg havde lavet en video, hvor vi først havde farvet fluerne og så skiftede til at sige hvilken farve flue de andre skulle klaske. Når jeg finder den må der lige komme en opdatering af dette indlæg :-)

Vi lavede også nogle med vores families navne på, så Cleo kan træne at læse dem som ordbilleder.

Men man kan også putte billeder af forskellige genstande og for eksempel skiftes til at beskrive en af genstandene uden at benævne det (= tale rundt om) indtil den anden kan gætte og klaske den rigtige.
Og husk du kan gøre præcis det samme med ex illustrationer af forskellige følelser eller havd som helst.

I videoen herunder kan du se hvordan du sætter din egen tekst og dine egne billeder ind:God fornøjelse med Klaske fluer (hent det HER)!

Og kommenter gerne herunder hvad du har indsat på dine fluer.
Måske endda sende mig et lille billede via Instagram eller Facebook?