14. oktober 2017

Er det der et 'b' eller et 'd'?

 Jeg har haft den skønneste elev til noget undervisning, undervejs lagde jeg mærke til at hun stadig havde svært ved at kende forskel på det lille 'b' og det lille 'd'. Selvom hun ellers er forbi det punkt i sin læseudvikling, hvor jeg normalt ville forvente dette.


Denne pige er fantastisk god til at bruge strategier der hjælper hende til det hun synes er svært, så jeg tænkte at jeg lige ville samle et par strategier til at kende forskel på disse to bogstaver.

Derfor har jeg sammensat et lille spil TinyTap til hende, som jeg også lige ville dele her på bloggen. Hvis nu der sidder andre som kender børn for spillet vil kunne hjælpe.

Hvis du ikke allerede kender TinyTap, så kan du læse om appen i indlægget HER.

Men kort kan jeg sige at TinyTap er en gratis app, der findes både i iOs og til Android, i appen kan man hente forskellige spil ned på sin iPad eller lave sine egne. De spil man selv laver, kan man lægge op i TinyTap kartoteket og så andre kan hente det ned og spille dem på deres tables eller i browser.

Det er det jeg har gjort med "b eller d spillet". Som du kan komme direkte til via linket HER.

I spillet viser jeg 3 forskellige strategier til at kende forskel på de 2 bogstaver. 3 forskellige indre billeder man tænke på, for at blive mindet om hvilket bogstav er 'b' og hvilket er 'd'.
Tilsidst er der en masser forskellige opgaver hvor man skal finde 'b'er og 'd'er, matche dem og tælle dem.

Jeg håber spillet måske kan ramme nogle andres behov også. God fornøjelse.