20. februar 2018

Outloud - Ugens app udvikler

Denne uges 'Ugens app', er faktisk flere apps fra samme udvikler.
Nemlig OutloudApps, som er grundlagt af Ulla som logopæd i Finland.

Jeg faldt for et stykke tid siden over hendes app Fasteroid, hvor man bruger sin stemme til at styre et lille rumskib op eller ned ved at producere lyse eller dybe toner.

Når jeg finder en ny app jeg synes er rigtig god, så tjekker jeg altid hvad udvikleren ellers har på lager i AppStore og her blev det tydeligt at der var tale om en logopæd, da alle apps virkede relevante for mig som logopæd (nogle af dem er så desværre bare på finsk).

Derfor hentede jeg nogle flere apps og kontaktede Ulla som var flink at give mig promotionkoder til nogle af hendes apps, som du kan vinde denne uge (se hvordan nederst i dette indlæg)!

Jeg har lavet en gennemgang af 3 af hendes apps som videoer, og du kan se dem herunder.
Det er ikke fordi der er brug for de store kringlede forklaringer, appsne giver mere eller mindre sig selv. Og det er heller ikke svært at forestille sig, hvordan man vil kunne bruge dem i logopædisk praksis. Det er sådan det går, når logopæder laver noget til logopæder :-D

Ulla har især haft børn med hørevanskeligheder i mente i hendes appudvikling. Hvilket er en gruppe børn jeg ikke arbejder så meget med lige nu, men jeg kan bestemt e hvordan disse apps kan være brugbare til denne gruppe også.

3 apps

Indtil nu har de timer apps jeg har brugt mest været: TimeTimer (39 kr), FunTimer (gratis) og Bomb Timer (gratis), men Outlouds Timer 2 forudseer jeg vil blive min go-to app, hvis tiden skal holdes på en lidt mere festlig eller interessant måde (end TimeTimer).

Outloud's Timer 2 koster kun 9 kr, inderholder 2 scener og den lille "medbestemmelse" barnet får i en opgave ved at tegne pingvinens rute (selvom logopæden bestemmer opgaven og tidsrammen), tror jeg vil kunne gøre overraskende stor forskel for barnet.

Der findes 2 udgaver; Timer 1 med skatteø designet (9 kr) og Timer 2, hvor du får både skatteøen og græs designet. Se videoen her:


Den næste app er Fasteroid (25 kr), som jeg synes er rigtig sjov ide og find udførelse.
Appen vil kunne bruges til at fremlokke spontantale, træne produktion/gentagelser (man skal selvfølgelig lige være obs på at ikke alle fonemer eller kontekster vil egne sig) og selvfølgelig til at arbejde med tonehøjde andet stemmerelateret. Du henter Fasteroid HER og hvis du lige vil prøve et par baner først så tag Fasteroid LITE (gratis) HER. Se videoen her:


Outloud har endnu en app hvor man styrer med stemmen, det er Leaping Leo (gratis/IAP kr)

Sidste app jeg har lavet en video med er Citymals (9 kr) her bruger du din stemme til at få forskellige sjove ting til at ske i løbet af en dag i en lille finsk by (?!). Se her:


Der findes også en juleudgave af Citymals, med et juletræ. Den hedder Christmas Scene (9 kr) og kan hentes HER. En fordel ved juleudgaven er at animationerne som aktiveres er kortere end i citymals, hvilket betyder at man hurtigere kan komme til at sige en ny lyd.

                                                                                
Disse apps kan du finde sammen med en masse andre på mine lister over anbefalede apps i kategorierne: Spontantale listen HER og Accessory apps til logopæden HER

Vind

Jeg har fået 2 promotion koder til hhv Timer 2, Fasteroid, Citymals og Christmas Scene.
Koderne udløber på mandag d.26/2, så på lørdag d.24/2-18 trækker jeg 1 vinder til hver af appsne på Facebook og 1 vinder til hver af appsne på Instagram.

Du deltager i lodtrækningen enten på Facebook eller Instagram (eller begge dele), ved at gå ind på billede på Facebook (HER) eller Instagram (HER) og kommentere hvilken en af de 4 apps du allerhelst vil vinde - for jeg ved godt du gerne vil have dem alle sammen, men jeg tænker det er bedre at sprede glæden lidt ud ;-)

God fornøjelse