20. marts 2019

Funny Bunny brætspil

Det er altså tid til en konkurrence, det er nemlig ved at være længe siden (og jeg elsker selv konkurrencer).


Præmien er et rigtig sjovt brætspil der hedder Funny Bunny, som jeg første gang hørte om fra Marit Clausen i forbindelse med P.O.P.T-fase 2, hvor man via spil med hurtige skift/turtagning, hjælper barnet til at komme op på mange gentagelser og skabe nye koblinger mellem barnets fonologiske genkendelse og lagring af de nye motoriske mønstre.

De rigtige spilleregler til Funny Bunny er; Man skiftes til at vende et kort og hoppe det antal hop som der er billede af på kortet. Hvis man får et kort med en gulerod, skal man dreje guleroden hvilket rykker hullerne rundt på banen så man risikerer at en af kaninerne falder i.

Du deltager ved ...

...at skrive en kommentar enten på Facebook konkurrence billede HER eller Instagram konkurrence billede HER. I kommentaren skal du skrive noget du kan se optræde i min video HER (altså fx briller, væg, post-it, øre eller stavelsesklaver), men det skal være noget som ingen af de andre der kommenterer har nævnt før dig. Og hvis du får lyst til at subscribe til min kanal, er du meget velkommen!

Du må gerne deltage både på Facebook og instagram og på den måde få dobbelt så stor chance for at vinde (PS jeg er med på at det ikke er sådan sandsynlighedsregning fungerer). Sidste chance for at deltage er tirsdag d.2/4-19, jeg trækker tilfældigt lod dagen efter. Vinderen får direkte besked og skal sende sin adresse til mig inden 3 dage fra jeg skriver og skal have postadresse i DK.


Hvis du vil bruge spillet i forbindelse med logopædisk træning kan du fx gøre det som en simpel reinforcer hvor du siger; når vi har trænet i 10 min spiller vi Funny Bunny i 10 min. Du kan også gøre reinforcer strukturen mere kompleks og sige; inden må tage sin tur skal man sige denne lyd/gøre noget X antal gange. Eller slippe spil strukturen lidt og gøre det mere legende; du må hoppe ligeså mange gange som du kan sige denne lyd. Det er også en mulighed at gøre selve spillet til en træningsaktivitet ved fx at sige; hvis jeg siger noget der starter med /p/ må du hoppe 3 hop, hvis jeg siger noget der starter med /b/ må du hoppe 1 hop. Dette er bare eksempler som jo skal til passes det enkelte barns behov og mål.Har du forresten set at Anette Fox-Boyer holder P.O.P.T. kursus igen i Danmark d.2+3. september. Du kan læse mere HER.

Her over er en lille video, hvor du kan se spillet. Det er mig og Franka på 4 år (uden udtalevanskeligheder som spiller) #brætspiltilmorgenmad

 
 

Hvis du ikke kan vente og bare MÅ ha spillet, så købte jeg mit spil HER hos Amazon i england, da man dengang ikke kunne få det i DK. Nogle gange kan man godt være lidt nervøs hvis man køber noget online i stedet for en fysisk butik. Hvad nu hvis der er noget galt med det man har købt, så er det vildt besværligt. Derfor vil jeg gerne lige fortælle om den gang jeg købte lige præcis dette spil. Da spillet kom manglede der en af kaninerne. Der var simpelthen en gul kanin for lidt. Åh nej tænkte jeg, orker ikke at pakke ned og tilbage til posthus osv... så jeg sendte en mail hvor jeg skrev at der manglede en kanin, hvad jeg skulle gøre og få dage efter fik jeg en mail fra Amazon hvor der stod at de allerede havde sendt et nyt spil afsted til mig og at jeg ikke behøvede at sende det defekte retur. Er der ikke skønt. I forhold til leveringstider har vi også rigtig god erfaring med Amazon i tyskland. De gange vi har bestilt noget der er pakkerne ankommet til vores dør, nogle gange 1 eller 2 hverdage efter bestillingen er lavet.

Hvis det spil man ønsker kan fås i DK kan jeg anbefale gode spil butikker som Hyggeonkel og Spilbræt.