16. september 2019

Hjemmelavet rugbrød :-P

Jeg har endelig fået gang i et "projekt" som jeg har gået og luret på i faktisk et par år. Rugkoppen har nemlig været så søde at sende mig en af deres startkasser. Og det viste sig at være det der skulle til for at jeg startede...


Nu er jeg nemlig blevet typen der bager sit eget rugbrød. Ja, jeg skriver typen, for jeg har altså lidt synes det var sådan en helt særlig menneske type der bagte rugbrød. En mennesketype som også godt kan lide striktrøjer og gå lange ture i en skov. Men nu er det også sådan en som mig, der måske går i strik, men helt sikkert ikke går tur i en skov uden årsag.


Jeg har lavet en video om allerførste gang jeg bagte rugbrød, den kan du se HER
Men hvis du gerne vil i gang selv, skal du måske hellere i virkeligheden se videoen herunder, som selvfølgelig er time-lapset, men stadig viser hvor nemt og hurtigt det er blevet for mig lige at lave et rugbrød klar til hævning allerede i 3. forsøg.I den startpakke jeg fik fra rugkoppen var der nemlig, udover selv koppen (som på én gang er alle de måleredskaber du skal bruge OG opbevaring til din rugsurdej indtil næste gang du laver et rugbrød) også ingredienser til de første 3 rugbrød.
Resten af september er der endda 25% på deres startkasser (skriv rabatkode: GAVE under checkouten), så det er et godt tidspunkt, hvis du gerne vil prøve.

Efter de 3 første rugbrød må jeg indrømme at vi var godt gammeldags hooked. Købe rugbrød er bare ikke det samme, og det er stille og roligt lykkedes at blive helt fortrolige med rutinen.Når min sur-dej dør (hvilket den altså gør et par gange om året) får jeg en ny hos Meyers som jeg så bare fortsætter fra. Man kan forholdsvis nemt lave rugsurdejen selv og du får instruktion med i rugkoppen. Der kræver næsten ingen ingredienser, det eneste det kræver er lidt ekstra opmærksomhed det første stykke tid - og det er desværre en ingrediens jeg ikke altid har tilgængelig.
Indtil videre har jeg forsøgt at følge rugkop opskriften rimelig tæt, men jeg kan ikke lade vær med at eksperimentere lidt, så har mest gjort det med forskelige bagetider, låg/ikke låg og mel mærker indtil nu. Jeg er også begyndt at bruge en spiseske i stedet for det mindste målerum i rugkoppens låg, det går bare lidt hurtigere og nu ved jeg hvor meget der ca skal i. Og så putter jeg altid malt i dejen (køber det hos Meyers) for jeg eeeeelsker bare den mørke smag.

Det næste jeg skal i gang med at prøve tror jeg bliver at bruge den træ-bageform jeg har haft stående i et par år - siden sidste gang jeg tænkte jeg skulle bage rugbrød men bare aldrig kom i gang med et eneste brød. Og så vil jeg begynde at lave noget mere mysli eller chokorug agtige mini rugbrød eller noget og overveje om det er en melkværn jeg skal ønske mig til jul...

Men altså hjemmelavet rugbrød med smør og nutella!
Move over alle andre desserter!!