10. december 2012

Tegn og gæt

I en hver voksen lever et barn.
Bjørn 4,5årDa jeg var lille spillede alle altid Tegn og gæt (og klodsmajor og labyrintspil som faktisk også fås som app!).

Dengang så Tegn og Gæt  ud som på billede til højre, men det design, kan man kun få brugt nu.


Nutildags er spillet mere strømlinet i designet og hedder Tegn og Gæt Platin.Hjemme i min familie, da jeg var barn, havde vi sjældent den originale udgave (af noget som helst), så i stedet for Tegn og gæt havde vi..... spillet Talent:Samme gameplay... Man får tildelt en kategori, trækker et kort, tegner noget på tid og resten af ens hold forsøger at gætte hvad det er.

Oppe på vores loftsrum har vi en reol med en masse spil. Der er helt nye spil, spil vi har købt på loppemarkeder og spil fra da både jeg og Adam var børn. Her går vi tit op med Bjørn som vælger et spil vi tager med ned. Når vi/han er færdige med spillet pakkes det sammen og man kan evt hente et nyt. På denne måde slipper vi for at alt for mange spil og ting bliver rodet sammen.


Bjørn har altid elsket spil, i mange år har han med stor fornøjelse leget med brikker og kort og terninger samt legespillet hans egne udgaver af spillene. Nogle gange alene nogle gange med os. Så vi har ikke nogle spil man kan være "for lille til", vi har nogle spil, som vi bare leger med eller spiller med vores egne regler.
Nu hvor han snart bliver 5 år (!?!) er der masser af spil vi kan spille med de officielle regler.

Forleden forsøgte vi os lidt med Talent spillet. Bjørn trak et kort, jeg læste alle ordene og han valgte hvad han ville tegne. Herefter talte vi om hvad ordet betød og hvordan man fx kunne tegne det.


"En ellastik", "En sovseske", "At leve på en sten", "Et grydelåg" og "2 arme med hænder på"
"I en hver voksen lever der et barn"
Jeg synes selv stadig at tegn og gæt er et rigtig sjovt spil. På min telefon og vores iPad har vi spillet Draw something med familie og venner. Bjørn har også været med og synes at det er rigtig sjovt at gætte sammen og at "det her er en tegning mormor har sendt os". Draw something fås både som app til Android og iOS (iPad/iPhone) og tilsyneladende også som online spil.