28. december 2012

Klæd Mumi på

Jeg har tidligere skrevet om bog-appen Mumi - Hvad sker der så? i indlægget om elektroniske bøger vi godt kan lide (se det her). Appen har de fineste mumi tegninger.

Nu er der også kommet en "spil" app med mumi. Den hedder Mumitroldenes udklædningsfest og fås både til iOS og Android (!).

Jeg skriver spil i gåseøjne, da der ikke er nogen der vinder eller noget man skal opnår i appen. Mumitroldenes udklædningsfest går bare ud på at klæde en mumitrold på og afprøve forskellige fine eller sjove kombinationer. Et koncept der findes rigtig mange apps med efterhånden, men denne app er især fin hvis man kunne lide tegningerne i bogen, da det er holdt i helt den samme Mumi-stil.
Du kan se en lille demo video af appen her.


Hvis man gerne vil have lidt sprog ind i legen med appen, er der selvfølgelig en masse genstande man kan træne udtale og forståelse af. Det man kan give Mumi på, er opdelt i forskellige kategorier, hvilket man kan bruge til at forstå sematiske overbegreber. Hvis man er 2 eller flere der leger sammen med appen kan man skiftes til at beskrive med ord, hvad den anden skal give Mumi på - uden at sige ordet direkte.
Man kan også træne hukommelse ved at den ene først giver Mumi tøj på, så kigger den anden på mumi (og der tages evt et billede ved at trykke på bogen øverst til højre), den første tager tøjet af igen og herefter skal den anden finde det præcis samme outfit til Mumi blandt valgmulighederne.

En mumi der fryser om maven

Jeg sætter 2 eksemplarer af Mumitroldenes udklædningsfest på højkant i en hurtig Facebook konkurrence - 1 iPad/iPhone udgave og 1 Android udgave.

Det eneste du skal gøre for at deltage er at 'like' billede som du finder lige her på Facebook og i en kommentar skrive om du er interesseret i Appel eller Android udgaven af appen (eller begge dele), hvis det er dig der vinder.

Jeg trækker vinderene d.4 januar.
Held og lykke!
en god ting ved appen er at man kan give mumi mange accessories, ikke blot 1 som i mange andre apps. Less is a bore!