24. december 2012

Vores Familiekalender

Vi har rigtig mange aftaler og jeg ved simpelthen ikke hvad vi skulle gøre uden vores kalendre!

Vores kalendre set fra iPadden
Jeg og Adam har hver en online google kalender. Disse kalendere er synkroniserede med hinanden, en fælleskalender og min arbejdskalender. Alle kalenderne har forskellige farver så det er let at få et overblik og vi har begge mulighed for at tilføje og rette i aftaler i hinandens kalendere. Vi kan se vores kalendere både via vores computere, iPads og telefoner (dette system er måske et helt blogindlæg i sig selv). Så man skulle tro at dette er alt hvad vi har brug for, men det er det ikke...

Vores kalender set gennem Google Calender på PC
Vi har nemlig også en familiekalender lavet af papir der hænger på et af køkkenskabene i vores stue. Selv om det ikke tager mange sek at tænde en iPad, så er det alligevel tit hurtigere lige at kigge op på kalenderen. Papir vægkalenderen også god til at give det lange større overblik, den virker selv når der ikke er stømafbrydelse og det kan være hyggeligt at sidde sammen og planlægge hvad man skal.
At have den type overblik, som en kalender giver, skaber ro i mit hoved. Jo mere af det jeg går og husker på jeg kan få ud af hoved og ned på en seddel eller ind i en computer - Jo mere plads får jeg mentalt.

Vi har tidligere haft forskellige færdigkøbte familiekalendere som fx disse og efterhånden findes der rigtig mange forskellige i diverse boghandlere. Men selvom udvalget er stort (og voksende hvert år), kan vi bare aldrig finde en kalender vi synes er pæn. Så det ender tit med at vi køber en og klipper så meget af grafikken af som vi kan komme af sted med. Et år havde vi en kalender fra Muji og den kunne vi (ligesom nærmest alt andet fra den butik) rigtig godt lide, men den kan ikke fås i Danmark og koster en krig at få tilsendt.

I år overvejede jeg først at lave en fotokalender, hvor man vælger design og indsætter sine egne billeder, men der var bare heller ikke det helt rigtige.
Jeg har bruger tit kalendersiden til at lave små oversigts kalendere til mit arbejde, men der er det ikke muligt at lave en familiekalendere med flere kolonner. Når jeg nu alligevel skulle igang med at lave noget selv, vil jeg gerne have det præcis sådan som jeg fortrækker der.

Så hvis jeg ville have en simpel familiekalender, uden alt for meget halløj og med kolonne opsætningen, måtte jeg lave den helt fra bunden selv!

Derfor besluttede jeg mig forleden for at lave min egen familiekalender!

Det har jeg så gjort nu - og den er blevet super flot, hvis jeg skal sige det selv!
Se næste del af dette indlæg her og print en gratis familiekalender ud til din familie.

Se også mit indlægget om børnekalendere - klik her