22. september 2013

Babyerne

I går aftes så mig og Adam den skønneste dokumentar - Babies.
Jeg optog den på DR for længe siden, men bare ikke fået set endnu.


Filmen følger 4 babyer fra de bliver født til de er 1½-2år (det var her de måtte stoppe med at filme fordi børnene blev for bevidste om at de blev filmede).

De 4 babyer kommer for forskellige dele af verden. Man møder to by-babyer: Mari fra Tokyo i Japan og Hattie fra San Francisco i USA samt to land-babyer: Ponijao fra Opuwo i Namibia og Bayar fra Bayanchandmani i Mongoliet.
Der er ingen tale i filmen, blot billeder der viser de helt nære hverdagsagtige særlige øjeblikke i babyernes liv.

Se traileren herunder med lidt af den super fine introscene, hvor Ponijao sidder og leger med en anden baby.


Hvis du får chancen for at se denne film så gør det. Den var super god, der var rigtig mange fine øjeblikke der viser babyernes verden og udviklende vekselvirkning med verden. Og det er rigtig sjovt, både at se hvordan man, med den største selvfølge, gør ting helt anderledes i forskellige dele af verden og hvordan så mange ting er fuldstændig det samme i en hytte på savannen og i en skyskraber i en storby.


Og når du så har set filmen kan du læse små interviews med babyernes familier. Her kan du her læse et kort interview med de 4 børns familier. Jeg fik i al fald opklaret et par mysterier som, hvad er det røde halløj der smør på kroppen i Namibia gør godt for og hvor tæt babyer typisk er på de store køer i Mongoliet.

Tilslut en sød video med en meget træt pige :-)