14. september 2013

Print selv med Custom Boards Premium

Jeg har lige fået en ny app af Smarty Ears. Og jeg tror du vil synes at den er super smart!
Læs mere her:
https://itunes.apple.com/dk/app/custom-boards-premium/id463344117?mt=8&uo=4&at=10lPzD&ct=CustomBoardsPRE

Appen hedder Custom Boards Premium (199kr) og kan hjælpe dig til at lave forskellige kort, spil, opgaver, AAC boards og andre opsætninger, med illustrationer, med tekst og farver du selv vælger, super nemt! Bagefter kan du gemme og sende det du har lavet som pdf via email eller dropbox. Så du kan printe dem ud, på den papirstørrelse du ønsker.

Denne app er altså ikke et spil i sig selv (selv om du godt kan låse skærmen og bruge fx spillepladerne som spilleplader på iPaden), som de apps jeg har under customizable apps, men primært et værktøj til at lave materialer til udprint.

Det er lyn hurtigt og let, for eksempel at lave sit eget vendespil eller ludospil.
Der træner den sproglige dimension dit barn har brug for.

I Premium udgaven er der over 11.000 illustrationer (det er faktisk over dobbelt så mange som Boardmaker - jeg har dog ikke talt efter ;-) og 100 templates (skabeloner til forskellige formål) indbygget fordelt på kategorierne:
Activities&Games, Devices&Switches, Signs&Lables, Grids&Boards, SChedules&Calenders og Worksheets.

https://itunes.apple.com/dk/app/custom-boards-premium/id463344117?mt=8&uo=4&at=10lPzD&ct=CustomBoardsPRE

Appen er klart den dyreste app jeg indtil videre har anbefalet, men den findes også en gratis version.
I gratis versionen får du kun 1000 illustrationer og kun 1 af templates'ne i hver af de 6 kategorier. Men du kan se dem alle, så du ved hvad du evt betaler for at få mere i Premium udgaven.
Update okt 2013: gratis udgaven er desværre blevet fjernet fra AppStore og der er ikke udsigt til at den kommer tilbage, da udvikleren har valgt at bruge ressourcerne på betalings udgaven.

Jeg har lavet flere forskellige materialer her det sidste stykke tid og jeg har ikke støt på noget jeg ikke kunne illustrere med de indbyggede billeder. Hvis du vil kan du dog også bruge billeder du har taget med din iPad, gemt i Photos eller søge direkte i GoogleImages.

Her er 2 af mine materialer:
Semantisk stimulerende kategoriserings opgave.
Er tingen stor eller lille i virkeligheden?
Fonologisk dominosæt.
Ord der starter med /gʁ /
Jeg kan især godt lide Activities&Games og de simple Grids&Boards templates, der har rigtig mange forskellige anvendelsesmuligheder. Hvis du har børn som bruger en eller anden form for alternativ kommunikations udstyr (AAC med papir indsat) er der også mulighed for at du finder en template der passer til i kategorien Devices&Switches.


Sådan fungerer appen

Basis funktionerne er rimelig lige til:
Tap på den template katergori du vil ind i.
Tap den den template du vil bruge.
Tap det felt du vil indsætte noget i.
Vælg billede. Skriv tekst.
Tap på feltet for at komme retur.

Her vælger du baggrundsfarven for feltet.
Her skriver du tekst og vælger skrifttype.
Her kan du udvælge specifikke kategorier af illustrationer.
I det øverste søgefelt skriver du hvad du søger i illustrations arkivet (husk at skrive på engelsk og tænk over alternativer), i midten åbner du din iPad fotos og yderst til højre tapper du for at søge direkte i GoogleImages.


Du kan læse mere om Custom Boards her.

Smarty Ears Apps er grundlagt af en talepædagog. De udviklere apps til logopæder og er én af den slags udvikler jeg ville ønske vi havde plads til i Danmark (vi er desværre så mange dansktalende mennesker på verdens plan til det ville løbe rundt). Se alle deres apps lige her.
Ingen af dem fungerer optimalt på dansk, men nogle af dem kan man godt bruge, bare lidt anderledes hvis man ønsker. Om ikke andet er det sjovt at se hvordan det ser ud og hvor mange apps til kommunikations undervisning der findes til de engelsk talende - man blir lidt misundelig (Se et andet misundelsesindlæg her).

Se Smarty Ears egen instruktions video til Custom Boards herunder:Vind Custom Boards - Premium!

Smarty Ears har været så søde at sponsorere 1 eksemplar af Custom Boards Premium appen. Så nu kan du helt gratis få adgang til alle de flere tusind illustrationer, masser af templates og komme hurtigt igang med at lave dine egne undervisningsmaterialer.
Du finder konkurrencen her (fra søndag d.16/9-2013)