3. september 2013

Collins Big Cat - gratis interaktive customizable bog-apps

Collins
De engelske børnebøger Collins Big Cat har til et par af deres bøger tilknyttet en gratis app version.
Fine små historier med farverige tegninger og interaktive elementer (noget der bevæger sig eller reagerer på anden vis, når man tapper på det eller små opgaver på siden).

Der er 3 forskellige måder at bruge bøgerne "Read to me", "Read by myself" og "Story Creator".
Bøgerne kommer kun med engelsk tekst og oplæsning, så den første mode kan bruges som den er, hvis der er tale om et barn der kan eller er ved at lære engelsk.
 
 

"Read by myself" kan du bruge med danske. Sproget er simpelt og flere af bøgerne har ikke særlig meget tekst, så du kan sagtens simultantolke handlingen. Tal om billederne med barnet og opfind måske selv handlingen. Tal om de interaktive elementer i finder under vejs (- hvis du ikke kan gætte hvor disse elementer er, så tap på den lille pote i nederste højre hjørne). I begge modes kan I optage jeres egen oplæsning/fortælling af bogen og vælge at afspille den i stedet for den engelske.


"Story Creator" mode er det som gør disse bog-apps rigtig spændende.
Her får du adgang alle elementer fra bogen. Så du kan genfortælle eller sammensætte en helt ny historie selv ved hjælp af de baggrunde, figurer og genstande du lige har læst om.
Der kan indsættes tekst og tale bobler og indtales lyd.

Dette er simpelthen fantastisk smart og perfekt til dialogisk oplæsning, arbejde med ordforrådet og til at generere samtale ud fra de historier man læser sammen.
Børnene kan også alene arbejde videre med de fortællinger, koncepter og ord som de lærer ved højtlæsningen, ved at lege med historiens elementer. Men får selvfølgelig mest ud af det, hvis deres tanker også kommer ud i samtale med den voksne undervejs eller bagefter.


Du kan finde de 8 bøger lige her (Gratis):