26. november 2013

Natur og Teknik apps

I indlægget "Fysik Apps" listede jeg en masse apps hvor man kunne lære noget om problemløsning, men også om den fysiske virkelighed.
Vi har også et par andre apps, som jeg også synes er lidt i science kategorien, men anderledes end dem jeg anbefalede i det andet indlæg.
De kommer her:


Little Alchemy (Gratis)Et rigtig sjovt og lærerigt spil, der simpelthen går ud på at blande ting sammen og se hvad man får. Du starter med 4 elementer: Vand, ild, jord og luft. Opgaven er klar, med disse elementer skal du blande dig frem til 360 andre elementer, materialer og reaktioner.

Det er oplagt at lege med spillet sammen og tale med barnet om hvor man kender de forskellige elementer fra og hvorfor de forskellige reaktioner sker.

Hvis I sidder fast (det kommer I til) og har brug for hjælp, kan man få hints og hjælp lige her.
Hvis I ligefrem giver op så kan i se den komplette liste med opskrifterne på alle 360 elementer lige her.
Little Alchemy fås både til iOS, Android, Google Chrome browser app og online!


Chemical Reaction LITE (Gratis)
Denne app har ikke rigtig noget at gøre med kemi at gøre, men den er meget sjov er med kemi-tema, kunne man måske kalde den.

En masse små partikler fiser rundt mellem hinanden, opgaven er at tappe på alle partiklerne inden der er gået 60 sekunder.

Det lyder let, men de er virkelig hurtige, så det er faktisk rigtig svært.

 
Solar walk (25 kr)
Den fyldte virkelig meget på min iPad (hvor der er ret mange apps, kan I nok forestille jer) så nu har jeg altså slettet den, men den er en super flot app der gør det muligt at flyve rundt i rummet og se nærmere på lige præcis det man har lyst til. Se deres demo video lige her.


How it works (16 kr)
Titlen siger det meste... Her er appen der fortæller dig hvordan forskellige ting fungerer.
Se de enkelte dele i fx en bil, græslåmaskine, vandpumpe eller hårtørrer. Saml delene som et puslespil og se hvordan de fungerer sammen og får det forskellige maskiner til at virke.
 
 

DragonBox (39kr og 65kr)
Som var ugens app fornylig, læs om den i indlægget her og se hvordan børn helt ned til 5år kan lære at løse ligninger via leg.


Disse apps har jeg puttet på den app anbefalingsliste der hedder"Apps til voksne og større børn".