11. november 2013

Vaffler - uden sukker - og med rugmel - der stadig smager godt

I sommer købte vi et vaffeljern (gennem den blå avis) og siden har vi fået lavet en del vafler.
Jeg er nu klar med en opskrift, som vi er rigtig glade for... Vi har prøvet os lidt frem med inspiration fra en masse forskellige opskrifter og her er hvad vi er endt på fungerer for os.


Vi ville gerne have nogle søde vafler, så de kunne spises som dessert/snack.
Samtidig ville vi gerne have, at de var uden al for meget sukker, så man med god samvittighed kunne spise mange og/eller give dem med i madpakken i en snæver vending.
Og så skal de være hurtige at lave.

Derfor er det endt med disse vafler, som er uden sukker, men med bananer og lidt rugmel.
Vi kan godt lide smagen af smør samt at vaflerne er mørke og sprøde, så vi bruger en del smør, både i dejen og når vi steger.


Oven på vaflerne spiser vi enten flødeskum, frugter eller syltetøj (vores yndlings FiordiFrutta, som er sødet med æblejuice og som man nogle gange kan få i netto til 20 kr og ellers må købe i Kvickly til 32 kr)

Opskrift:

Bland:
2 æg + 2 mosede bananer + 2 dl tykmælk + 2 dl mælk + 50g smeltet eller blødt smør
Med:
2 tsk bagepulver + 1 dl havregryn + 1 dl rugmel + 1 dl hvedemel
I en skål.
Steg vaflerne i vaffeljern til de er brune med lidt smør inden hver 2-3.

Hvis du har lyst kan du også putte fx lidt vaniljepulver, hybenpulver eller sesamfrø i - jeg har tit lidt for svært ved at lade være, bare lige for at se hvordan det bliver.

 
 

Først havde vi faktisk et rigtig billigt toast/grill/vaffeljern, men det blev ved med at lugte mærkeligt af billig plastik og lim. Gå uden om den type.