9. oktober 2015

Schleich stop-motion

Sidste år var der en konkurrence, hvortil mig og børnene lavede en lille med nogle af vores Schleich dyr.

 https://itunes.apple.com/dk/app/istopmotion-for-ipad/id484019696?mt=8&uo=6&at=10lPzD&ct=iStopMotion
 https://geo.itunes.apple.com/dk/app/pinnacle-studio-video-editing/id552100086?mt=8&at=10lPzD&ct=pinnacle

Jeg optog de små "scener" med iPadden videokamera, brugte iStopMotion appen (39-79 kr) til stop-motion delene, hvor "dyre-figurerne bevæger sig" og Pinnacle Studio appen (79 kr) til at klippe det hele sammen.


Først lavede vi de små stop-motion film. Talte om hvor dyrene skulle hen og rykkede dem så lidt af gangen, hver gang jeg havde trykket på udløseren og sagde "ryk".  Efterhånden som børnene fandt ud af systemet fik de ansvar for deres egne dyr i scenerne.
iStopMotion er rigtig god at lave stop-motion med, fordi appen lægge det forrige billede "oven i" det billede du er ved at tage. På den måde er det nemt at se hvor meget du rykker figurerne og få et godt flow. Der er også masser af muligheder for at ændre antallet af frames, deres hastighed m m.

Inden vi optog de små scener, hvor børnene skulle sige noget, prøvede vi dem igennem en gang eller 2. Børnene synes at gentagelserne var sjove og Cleo der var lige 3 år på det tidspunkt, var slet ikke til at stoppe igen. Men hun er også vild med alt der minder om at optræde og indstudere.

Da børnene var gået i seng, satte jeg det hele sammen med Pinnacle appen, som jeg synes er forholdsvis nem at finde rundt i og med masser af mulighder, så der nærmest ikke er noget man ikke kan lave.

Du kan se den lille film herunder. Selvom vi kun brugte 1 time på hele processen, så blev vi ganske tilfredse (selvom vi ikke vandt den enorme mængde Sleich-dyr der var på højkant).