10. maj 2016

En bedre slags shopping

Forleden skulle vi til fødselsdag og med os havde vi en rigtig god gave synes jeg selv.

This is a mockup image of what the book will look like.Det kan godt være fødselsdagsbarnet kun blev 1 år, men jeg er sikker på denne her bog kommer til at være lige noget for hende og hendes forældre.

Vi købte nemlig "Good night stories for rebel girls".

Bogen forsøger at veje op for alle de kedelig, inaktive, sterostype, eventyr prinsesse pige-bøger.
Med sin samling af 100 små illustrerede godnathistorier om virkelighedens inspirerende kvinder fra historien, skrevet i eventyr stil.

Du kan se noget mere om bogen i videoen herunder og du kan købe den HER lidt endnu.
Bogen er nemlig et såkaldt Kickstarter projekt.

Hvis du ikke kender Kickstarter, så kan du læse mere HER. Men den korte version er at det er en crowdfunding portal for folk der har en god ide til et projekt, men ikke nok penge til at føre det ud i livet.
Via kickstarter kan helt almindelige mennesker fra hele verden gi en skilling og mange bække små bla bla..., pludselig er der samlet en million ind (eller hvad de nu har brug for) og ideen blir til virkelighed.


For de penge du gir vil du typisk få et eller andet. Hvad du får afhænger af hvor meget du betaler og hvad du vælger og er forskelligt fra projekt til projekt. Det er tit rabatpakker hvis man er hurtig, ekstra lir og halløj, mulighed for at komme på en takkeliste eller bare være helt anonym.

Hvis et projekt ikke få ligeså mange penge som der var behov for, aflyses det og du får dine penge tilbage. Hvis projektet får penge nok, går de igang med de faser de nu skal igennem og efter et stykke tid (nogle gange måneder, nogle gange år) modtager du fx 'Good nigth stories for rebel girls'.

Der findes også andre crowfunding platforme der minder mere eller mindre om Kickstarter som dankse Boomerrang eller.

Jeg må indrømme at jeg er vild med cowdfunding. Du får mulighed for at få et produkt som er rigtig fedt og ikke ville eksistere uden crowdfunding. Og ved de gode projekter føles det også som om man virkelig gør nogen der nu kan lave det de drømmer om glade og at man på den måde gør verden til bare et lille smule bedre sted.

På den måde minder det lidt om mikrofinansiering. Hvor du som privatperson kan stille dine penge til rådighed for folk der er har brug for et lån et eller andet sted i verden, men ikke kan få et lån i en bank af en eller anden grund (ude i den store verden er der mange der ikke kan låne i banker).
Image result for kiva
Efterhånden som de penge du har lånt ud bliver betalt tilbage, kan du vælge at hæve dem eller låne dem ud på ny.

Du kan se vores Kiva-profil her. Ved at låne, få retur og låne ud igen har vi efterhånden lånt over 20.000 kr ud til folk i hele verden via Kiva. Der er en risiko for at du ikke får dine penge igen, men du kan se inden du låner hvor risikabelt et lån er (og læse om foreningen der lånes ud igennem, deres renter osv) og det er altså forholdsvis sjældent det sker. Selvom vi har haft en del ret risikable lån ude at hænger (fordi jeg tænker der hvor lånene er mest risikable for mig er måske også der menneskerne har mest brug for lånene), er det i alt kun 350 kr vi har mistet.
Du vælger selv hvem du låner til, du bestemmer selv hvormeget/om du vil donere noget til selve Kiva, ved hvert lån du laver. Og du kan være del af forskellige låne-hold, hvis du synes det gør det sjovere.

Hvis du vil prøve Kiva, så opret dig via linket HER.
Du logger bare ind med facebook, finder et lån og så er du i gang.

Se flere indlæg omkring drenge/pige stereotyper HER.